«Шевченко forever»: у Дніпрі діти читали вірші Кобзаря

Тарас Шевченко

Сьогодні на вокзалі Дніпра діти читали Кобзаря, підтримавши таким чином акцію до Дня народження Тараса Шевенка – «Шевченка forever» або «Нас гуртують думи Кобзаря», повідомляє Горсовет.

Сьогодні, попри все, вся Україна святкує День народження великого Кобзаря. Його пророчі слова щодо московитої орди ми вже неодноразово згадували в ці нелегкі для країни часи. Наразі Дніпро стало опорним пунктом для багатьох українських сімей, які з волі долі змушені залишити рідні будинки. Проте вони продовжують залишатися справжніми українцями та патріотами, які несуть культурні цінності нашого народу в інші регіони та країни.

За день залізничний вокзал приймає понад 7 000 сімей, що виїжджають. У черзі на поїзд люди проводять майже цілий день. В даний час забезпечується функціонування пункту обігріву для мам з дітьми. Тут можна переодягнути малюків, смачно перекусити, а за потреби, і залишитися на ночівлю. Для дітей облаштована спеціальна ігрова зона, де з ними займаються професійні волонтери та психологи.

Вшановуючи світлу пам'ять безсмертного генія та пророка українського народу Тараса Григоровича Шевченка дітям запропонували взяти участь у акції. Усі, хто читав вірші, отримав книги українського видавництва та дитячі розмальовки.

Крім того, у закладах позашкільної освіти сьогодні у дистанційному форматі проводяться лекції, обговорення із зазначеної тематики.

photo_2022-03-09_15-15-04-730x550

photo_2022-03-09_15-15-19

photo_2022-03-09_15-12-26-1200x675