Шкільні автобуси, центри кар’єри, обладнання для профтехів: Дніпропетровщину відвідала чеська делегація

657b25cf31b0d482503409

Делегація Посольства Чеської Республіки в Україні з візитом на Дніпропетровщині. Із заступником начальника Дніпропетровської ОВА Іриною Грицай говорили про співпрацю. Здебільшого, в сфері освіти.

«Вдячні Чехії за вже надану допомогу. Нам передавали генератори, медичні ліжка, фінансово підтримували проєкти громадських організацій. Сподіваємося й на подальшу співпрацю. Зокрема, маємо потребу в шкільних автобусах», – зазначила Ірина Грицай.

Питання з автобусами – в пріоритеті на початок наступного року, зазначив заступник Посла Чеської Республіки в Україні Їржі Прецлік.

«Ми активно працюємо з одним з училищ регіону. Вже прийняли рішення, що готові виділити грант на навчання спеціалістів», – наголосив він.

Обговорили й ідеї, які прагнуть втілити в регіоні. Й сподіваються на підтримку закордонних друзів. Серед них – створення Центрів кар’єри в профтехучилищах та облаштування сучасних умов для навчання кухарів.

Співпраці з міжнародними партнерами сприяє Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Його мета – розвиток взаємодії з міжнародними партнерами на рівні області та громад.

За матеріалами ДніпроTV.