Що чекає на дітлахів у школах Дніпра

3

До 31 травня у Дніпрі триває набір до перших класів. Саме зараз батькам треба визначитись зі школою та класом, у якому буде навчатись їхній син чи донька з вересня. Як це краще зробити, дізнавалась журналістка «Нашого міста». 

У класах має бути не більше 24 учнів 

У гімназії №102 восени планують відкрити один перший клас. Зараз тут активно готують малечу до школи. Багато хто з них потім стане першокласником саме цього навчального закладу. У ньому є укриття, яке розраховане на 230 місць. Воно забезпечене всім необхідним: тут є місця для сидіння, вбиральні, вогнегасники, аптечка та медичний працівник. Також існує доступ до Wi-Fi,  цікаві дидактичні ігри і навіть іграшки.  Загалом на сьогодні у 88 закладах освіти, де є укриття, навчаються близько 4 тисяч дошкільнят, які отримують знання з підготовки до першого класу.  

 
 – 45 закладів дошкільної освіти організували інтегровані заняття у будівлях шкіл нашого міста,  – розповідає Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Дуже важливо, що з дітками працюють саме їхні вихователі, ті, з якими вони звикли навчатися. При цьому у закладах загальної середньої освіти можуть проводитись окремі адаптаційні заняття. Це більше, ніж знайомство майбутніх першокласників з учителем, до якого вони прийдуть. Водночас розподіл по класах буде здійснювати керівник школи відповідним наказом перед початком навчального року.
 
До речі, з 1 вересня 2024 року почне діяти норма  Закону України “Про повну загальну середню освіту”,  згідно з якою  у перших класах може бути не більше 24 учнів.  Подальше зарахування дітей у 1-4 класи можливе виключно на вільні місця, тобто якщо в класі менше ніж 24 учні. 

Ми поспілкувались з дніпрянами, які цьогоріч ведуть своїх діточок до першого класу.  Юлія Бойко  – мама шестирічної Ніколь. Зараз її донька ходить до садочка, де відбуваються заняття з підготовки.

o_1hs8fkg071q151tqe411gpvdlm1s

Продовження та інші Новини Дніпра читайте на сайті Наше Місто.