Що робити, якщо почули безпілотник?

IMG_20221109_082334

Останнім часом ворог активно тероризує українців дронами. Яким має бути алгоритм дій, якщо над вами пролітає БПЛА - розповідає Gorsovet.

Наразі в Україні діє мобільний застосунок «єППО», завдяки якому можна фіксувати рух ворожих дронів чи ракет. Ця інформація надходить військовим. 

Голова ДОР Микола Лукашук наголошує: інформацію про ворожі дрони слід негайно передавати за посередництвом відповідного застосунку.

Користуйтеся додатком. Завдяки йому ви зможете суттєво допомогти нашим силам ППО впоратися із ворожою ціллю. Військові знають, що з нею робити.

Під час сигналу повітряної тривоги мені зателефонував один з обласних депутатів: над його будинком пролетів дрон у бік Дніпра. Інформацію про напрямок руху безпілотника ми передали військовим з повітряного командування «Схід». Цю «пташку» сили ППО успішно мінуснули, як і п‘ять інших, які були скеровані росіянами на нашу область, - повідомив Микола Лукашук.

Як використовувати застосунок? Спершу встановіть додаток на телефон, потім пройдіть авторизацію за допомогою «Дії» і, якщо станете свідком польоту рашистських БПЛА, ракет, літаків – в першу чергу надайте дані через «єППО». 

Нижче наводимо посилання на додаток:

Android: http://surl.li/djjhb

iOS: http://surl.li/doajp

Якщо у вас виникли проблеми із застосунком – слід зателефонувати в поліцію чи в ДСНС. Збивати дрони самотужки чимось важким, що опиниться під рукою, не слід. Так само, як і викладати фото/відео польоту дронів у соцмережі. 

Мешканців Нікопольської громади голова місцевої РВА Євген Євтушенко просить повідомляти про дрони в чат-боти:

- @guchidefences_bot

- @rusrocketfly_bot

Шановні односельці, зараз літають шахіди!!! Допоможіть їх знищувати!

Якщо ви чуєте шахіда, то, будь-ласка, повідомляйте в чат-боти або мені. Можна писати, дзвонити...А я передам куди треба... Давайте разом допоможемо знищити ворога!!! -

пише голова Нікопольської РВА у своєму пабліку та зазначає: напередодні завдяки повідомленням нікопольців шахіди не долітали до цілі.