Щоб всі були з водою. У Дніпрі встановлені колонки та розміщені бочки з водою

IMG_9215

З метою забезпечення мешканців постійним доступом до води, на лівому та правому берегах Дніпра активно встановлюють бочки та організовують місця з колонками з технічною водою. Кожне з таких місць благоустроюється для зручності користувачів. Наприклад, на правобережжі вже функціонує колонка на бульварі Слави, 8.

«Воду мешканці ближніх будинків можуть качати вже, якщо потрібно. Також користуватися можна і під час екстрених відключень світла. Вода там буде завжди. Нині на правобережжі міста 46 колонок вже готові для користування. З кожної беруться проби для експертизи у сертифікованій лабораторії», — підкреслив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан. 

Розташування бочок з технічною водою у приміщенні, зокрема в гімназії № 37. «Якщо будуть тривалі відключення світла та не буде водопостачання для місцевих мешканців – двері закладу відчинені цілодобово. Працює черговий», – уточнює директорка гімназії № 37 Наталія Громик. 

«Бочка розрахована на 2 тонни технічної води. Наголошую, що це – виключно вода для технічного користування. На правобережній частині міста вже підготовлені для користування 85 бочок», – підсумував Ян Майдан. 

Усього у місті Дніпро, як заходи запобігання можливим перебоям у централізованому водопостачанні, встановлено 51 колонку на лівому березі та 46 колонок і 85 бочок на правому березі міста.