Щоб заохочення вакцинуватися стало дієвим, владі треба змінити спосіб його надання і цільове призначення – кропивницький пропозиціонер Дмитро Бірець

birets_vacc

Голова фракції «Пропозиція» у Кропивницькій міськраді озвучив владі власні пропозиції щодо підвищення ефективності президентської ініціативи щодо грошового заохочення тих, хто вакцинується проти коронавірусу.

Заохочувати людей до вакцинації від COVID-19, зважаючи на наші все ще сумні показники, звичайно, можна й треба не тільки «батогом» у вигляді обмежень для невакцинованих, а й «пряником». Проте спосіб, у який сьогодні можна витратити президентську тисячу, виглядає як мінімум непродуманим. Адже група найбільшого ризику – літні люди, часто не мають ні «Дії», ні смартфонів, а якщо говорити про сільську місцевість, то й кінотеатрів з книгарнями на десятки кілометрів навколо. Зважаючи ж на доволі сумні реалії пенсійного забезпечення в Україні, перелік того, на що можна витратити винагороду для них і поготів виглядає як знущання. Щоб заохочення стало справді дієвим, гадаю, владі варто переосмислити й сам спосіб його надання, і можливі цільові призначення, наблизити їх до реальних потреб усіх, а не кількох категорій населення, прибрати очевидну дискримінаційність запропонованого механізму», – заявив пропозиціонер.

birets_vacc