Сімейні лікарі Дніпра приймають як місцевих, так і переселенців

o_1g0ubh9up9bau311q7o1u2loi41t

У Дніпрі продовжують працювати центри первинної медико-санітарної допомоги, де лікарі консультують як своїх пацієнтів, так і переселенців, передає Горсовет.

За словами генеральної директорки одного із згаданих центрів Галини Одінцової, враховуючи воєнний стан, довелося об'єднати роботу амбулаторій. Але попри це 45 лікарів центру по черзі ведуть прийом.

o_1g0ubh6sokju1cp1191c10ikc5h1e

Також наші лікарі приймають і переселенців, які нині мешкають у Дніпрі, попри відсутність підписаних декларацій, тобто це не є перепоною. З-поміж іншого виписуємо препарати за програмою «Доступні ліки», надаємо гуманітарну допомогу, яку отримуємо. Зокрема, йдеться і про дитячу суміш як для діточок переселенців, так і з малозабезпечених родин. Наразі до нашого центру вже звернулися близько 80 переселенців, з них 38 підписали декларації на обслуговування з нашими лікарями. Також лікарі центру за необхідності виїжджають на консультації до двох шелтерів у мікрорайоні нашого обслуговування, які приймають переселенців», – розповіла Галина Одінцова.

Сімейна лікарка Ольга Макєєва розповідає:

Багато наших маленьких пацієнтів виїхало за кордон з батьками. Але попри це ми продовжуємо дистанційно консультувати 24/7. Батьки пишуть у вайбер. Так би мовити телемедицина відбувається. Звісно ж, приймаємо і переселенців. Консультуємо, виписуємо аналізи, робимо ЕКГ, флюорографію, направляємо до вузьких спеціалістів».

Ніна Воробйова приїхала з родиною до Дніпра із Сєвєродонецька.

Нині винаймаємо квартиру. Маю хронічні захворювання, тому звернулася до сімейної лікарки у найближчій амбулаторії. Мене гарно і уважно прийняли, проконсультували, виписали направлення на аналізи. Персонал дуже привітний», – підкреслила жінка.

o_1g0ubhov04oujmfplq1g9q129a3m

А родина Костеріних родом із Маріуполя, але приїхала до Дніпра з Харкова.

Раніше у Харкові планували облаштуватися, але, на жаль, через війну не судилося. Нині залишаємося у Дніпрі. У нас маленька донечка, тому вже неодноразово доводилося звертатися до лікаря в амбулаторію. Нас тут гарно прийняли. Вдячні лікарям за турботу», – додала Олена Костеріна.

o_1g0ubhf6b1vfu8qc1vq874i1osg2l