Символ нескореності. Тероборонівці відкопали український прапор на городі, де місцеві жителі ховали його від окупантів

флаг8

Мешканець окупованого села на Харківщині врятував від окупантів український прапок. Чоловік поклав його у банку та закопав на городі, а після звільнення села він передав координати свого скарбу українським військовим, повідомляє Gorsovet.

У Силах територіальної оборони ЗСУ, де й розповіли цю історію, відзначають, що , як в часи радянського терору місцеві жителі на окупованих росіянами територіях закопували українські прапори у землю, аби вони не дісталися ворогу.

Нещодавно до бійця 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України звернувся місцевий мешканець із незвичним проханням. Перед окупацією одного з сіл Харківщини чоловік, не бажаючи, щоб синьо-жовті прапори з його будинку опинились в руках ворога, закопав їх на власному городі.
Пізніше, коли село було захоплене росіянами, йому вдалось виїхати на вільні території. А вже після того, як ЗСУ звільнили населений пункт, він зв’язався із військовими, аби вони викопали сховане знамено, - йдеться у повідомленні.

Українські захисники виконали прохання мешканця Харківщини.

Прапор із підписами бійці підрозділу повернуть до власника, як символ нескореності українців. А вже незабаром державні стяги замайорять на усіх звільнених українських землях! - додають у Силах територіальної оборони ЗСУ.

фот

сил

Нагадаємо, за даними Британської розвідки, мета російських обстрілів - зламати моральний дух українців.