«Складні операції потребують сучасного обладнання. У нас це є», – медики про оновлене відділення кардіології однієї з найбільших лікарень Дніпра

IMG_0183

Попри повномасштабну війну, місто Дніпро продовжує вдосконалювати свої лікарні, оскільки створення якісного та комфортного медичного середовища для громадян залишається пріоритетом. Мер міста Борис Філатов наголошує на важливості цього завдання. Недавно був проведений комплексний ремонт відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії в одній з найбільших міських лікарень. В цьому відділенні лікарі проводять діагностику та лікування серцево-судинних захворювань. У процесі ремонту були оновлені холи, палати, вбиральні та робочі приміщення медичного персоналу, з урахуванням доступності для всіх пацієнтів. До того ж у відділенні знаходиться рентген-операційний блок та сучасний ангіографічний апарат нідерландського виробника, який дозволяє проводити детальне дослідження судин. Протягом останнього часу медичний персонал врятував життя понад 300 пацієнтам та здійснив близько 260 складних внутрішньосудинних втручань.

«Основна кількість хворих прибуває до нас по швидкій допомозі. Це ургентні пацієнти, які майже одразу направляються в операційну. А потім у цьому відділенні вони проходять реабілітацію. Операції унікальні, бо потребують спеціального обладнання — ангіографа. До нього мають бути спеціальні інструменти — тонкі, вартісні. У нас це є», — наголошує завідувач відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Ігор.

 
Завдяки сучасному обладнанню, медичний персонал здійснює важливі медичні процедури, такі як стентування судин голови та шиї, включаючи сонні та хребтові артерії, видалення тромбів при гострих порушеннях мозкового кровообігу, і лікування пацієнтів з кровотечами внутрішніх органів. Мер Дніпра Борис Філатов підкреслює, що зміцнення медичного потенціалу міста охоплює не лише ремонти та придбання нового обладнання для лікарень, але також і набуття досвіду та підвищення професійних навичок медичного персоналу, включаючи залучення молодих фахівців.

«Розвиток медичного простору — це не лише стіни та обладнання. Це також і професійні колективи. Хотів би сказати, користуючись з нагоди, слова подяки. Тому що, коли ти дивишся на колектив, де працюють хлопці та дівчата до 30 років чи трохи старші, — це майбутнє і нашого медичного простору, і міста», — зазначив Філатов.