Смак дитинства. Готуємо ліниві вареники з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко

Ліниві вареники – це спогад із дитинства. Ця проста страва дуже подобається дітям, навіть тим, хто не сильно любить сир. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко трохи освіжив рецепт із дитинства та приготував ліниві вареники з лимонною цедрою та йогуртовим соусом, повідомляє Gorsovet.

Поради:         

Вибираємо сир. Для лінивих вареників сир краще купувати на базарі. Важливо, щоб він не був кислим, а його жирність складала не менше 9%. Якщо сир із супермаркету,то його треба добре віджати, щоб він був сухим. У цьому випадку на приготування страви піде менше борошна, та й вареники будуть смачніше. 

Додаємо сіль. Ліниві вареники - солодка страва, тому додаємо цукор. Але, важливий також баланс смаку, а для цього потрібна сіль.

Варимо. Вареники необхідно варити у великій кількості води, тому що вони люблять простір. Воду теж можна трохи підсолити, буквально дві дрібки. І стежте за тим, щоб вареники не переварилися.

Інгредієнти для вареників:

  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 дрібка солі (+ дрібка, щоб додати в воду при варінні)
  • 3 г цедри лимона

Інгредієнти для соусу:

  • 200 г натурального йогурту
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 2 гілочки м'яти

Покроковий рецепт
 
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування лінивих вареників із йо гуртовим соусом.


 
Крок 2
Візьміть 300 г сиру, перетріть через сито, щоб вареники вийшли без грудочок.
 
Крок 3
Із половини лимона натріть цедру за допомогою терки.
 
Крок 4
У мисці змішайте сир, 2 ст. л. цукру, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додайте 4 ст. л. борошна та замісіть тісто. У каструлю налийте достатню кількість води і доведіть до кипіння.
 
Крок 5
Робочу поверхню засипте борошном. Скачайте з тіста довгі трубочки і поріжте їх на шматочки довільної форми.


 
Крок 6
Трохи приплюсніть і обваляйте в борошні.
 
Крок 7
Відваріть шматочки тіста в киплячій воді протягом 2 хвилин після спливання. Доки варяться вареники, приготуйте соус.
 
Крок 8
Змішайте 200 г натурального йогурту, 1 ст. л. цукрової пудри і подрібнене листя м'яти з 2 гілочок. Подавайте вареники з соусом.

 

 

Нагадаємо, раніше ми посали, як легко приготувати крученики із салом та часником за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.