Як легко приготувати крученики із салом та часником за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

круч

М’ясні крученики із начинкою з сала й часнику можуть бути як святковою стравою, так і щоденною. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт, за яким можно легко приготувати цю українську страву, повідомляє Gorsovet.

Поради:

М’ясо. Для свого рецепта шеф-кухар вибрав свинячу вирізку, але можно експериментувати з курятиною, індичатиною і яловичиною - усе залежить від смакових уподобань.

Сало. У цьому рецепті необхідно використовувати сало без м’ясних прожилок і додати до нього часник. Для більш пікантного варіанту кручеників в начинку до сала й часнику можна додати кілька слайсів перцю чилі та кілька гілочок петрушки і кропу.

Панірування. Можна використати борошно, яйце й панірувальні сухарі. Євген Клопотенко каже, що відкрив для себе манну крупу. У ній він обвалює рибу перед смаженням, а також м’ясо для відбивних і крученики. Справа в тому, що крупинки присмажуються та створюють хрустку скоринку, яка тріскається, коли ріжете ножем. Саме тому для кручеників він обрав складну паніровку: спочатку в борошні, потім в яйці та в манній крупі. Вийшло дуже смачно.

Інгедієнти:

  • 250 г свинячої вирізки
  • 100 г сала
  • 1 зубчик часнику
  • дрібка чебрецю
  • 10-12 гілочок свіжого кропу
  • 50 г борошна
  • 50 г манної крупи
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • сіль і перець до смаку

Покроковий рецепт:

Крок 1
Візьміть 250 г свинячої вирізки, помийте, обсушіть паперовим рушником і розріжте на порційні шматочки. Кожен шматочок накрийте харчовою плівкою та відбийте, а після натріть сіллю й перцем до смаку. Якщо немає харчової плівки, можна скласти шматочки м'яса в пакет і відбити.
 
Крок 2
Візьміть 100 г сала, наріжте на невеликі шматочки і перекладіть у чашу блендера, додавши 1 зубчик часнику та 10-12 гілочок кропу. Великі гілки з кропу попередньо потрібно обірвати. Також додайте дрібку чебрецю. Усі інгредієнти перебийте до однорідної маси. У цьому рецепті рекомендується використовувати сало без м'ясних прожилок.
 
Крок 3
Тепер беріть відбивну з м'яса, посередині викладайте ковбаску з сала й зелені та акуратно загортайте, фіксуючи зубочистками.
 
Крок 4
Готуйте паніровку: миска з борошном, миска зі збитим яйцем і миска з манною крупою. Спочатку крученики необхідно обваляти в борошні, потім опустити в яйце і запанірувати в манній крупі. Також включіть розігріватися духовку до 180 градусів.
 
Крок 5
Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. соняшникової олії та обсмажуйте крученики до золотистої скоринки з усіх боків.
 
Крок 6
Деко застеліть пергаментним папером і перекладайте крученики з пательні на деко. Поставте запікатися за температури 180 градусів 15 хвилин.

Нагадаємо,