Снаряди для танків відміряли вантажівками. Танкісти бригади з Дніпропетровщини розповіли, як підтримують піхоту

танк3

За день боїв за Україну три танки могли випустити по ворогу цілу вантажівку снарядів. Їхня присутність на полі бою додає нашим захисникам моральної підтримки та підвищує бойові спроможності підрозділів. Про це розповіли у 25-й Січаславській повітряно-десантній бригаді, повідомляє Gorsovet.

У сучасній війні танки продовжують відігравати важливу роль. І хоча з розвитком протитанкових засобів умовна живучість панцерників на полі бою зменшилася, вони й досі не втратили своєї бойової міці. Та головне, що присутність танків поруч із піхотою під час наступу або оборони додає нашим воїнам моральної підтримки та суттєво підвищує бойові спроможності підрозділів, - йдеться у повідомленні бригади.

Танкіст Олексій змінив кілька машин та екіпажів. Свій перший танк він втратив на Харківщині, коли машину під час заряджання вистежив ворожий дрон та навів рашистську "Точку-У".

Я вже втретє в армії. Перший раз - строкова служба, другий - у 2014-му, а цього разу пішов у військкомат, не чекаючи повістки, одразу після початку широкомасштабного вторгнення. Тож воювати почав у березні, під Макаровим, що на Київщині, - розповідає командир танка Т-80 Олексій.

танктанк1танк2танк4

Нагадаємо, десантники бригади з Дніпропетровщини демілітаризували російських окупантів під Луганськом.