«Сонячна Барбі» з українськими коренями: що відомо про маленьку американську кінозірку, що народилася у Дніпрі

405955793_757855503041467_1222777010408901250_n (1)

Наприкінці минулого року у ЗМІ з’явилась інформація про те, що у США дівчинка з синдромом Дауна досить успішно робить кар’єру у Голлівуді. Софія Санчес стала відомою актрисою після участі у фільмах “Барбі” та “Голодні ігри: Балади про співочих птахів”. Виявилось, що 14-річна дівчинка має українське походження – вона народилася у Дніпрі, пише «Наше місто».

Біологічні батьки відмовилися від майбутньої зірки, дізнавшись про її хворобу. Перший рік життя вона провела у дитячому будинку обласного підпорядкування. Інформацію про те, який саме це заклад, ким були батьки Софії, органи соціального захисту не розголошують – таємниця усиновлення.

Але можна припустити, що це був дитячий будинок на околиці Дніпра, на вулиці Незламній (колишня Петрозаводська – ред.). Саме туди свого часу привозили маленьких дітей з тяжкими захворюваннями.

Софії пощастило —  її удочерила сім’я з Каліфорнії. У Дженніфер та Гектора Санчес на той час вже було троє синів, молодший — також із синдромом Дауна. Нові батьки Софії хотіли, щоб вона та її названий брат росли разом як двійнята. Бо саме таким чином їм обом було легше адаптуватися у світі.

61b6054e1a1e49e2-1

Коли Софії було 7 років, вона почала записувати відео та викладати їх у соціальні мережі. У записах вона розповідала про своє життя, зробивши цикл «Синдром Дауна – це не страшно».  Згодом дівчинка стала автором ілюстрацій до серії книг про сонячних дітей. Першу роль у кіно Софія отримала у телевізійному серіалі «Їх переплутали в пологовому будинку» у 2015 році. За сім років вона знялась у фільмі «Для Паломи».

Проте, увагу прихильників Софія по-справжньому завоювала минулого року. У кінохіті «Барбі» дніпрянка зіграла одну із ляльок. Софія також знімається для рекламних роликів. Зараз вона навчається у 8 класі та бере участь у постановках громадського театру.