Сотні людей лежать на землі. Що відбувається на "дорозі життя" під Запоріжжям

_siversk_gettyimages_1242100363_2_650x410

Дорогу життя з Мелітополя до Запоріжжя деякі евакуйовані вже назвали «пекельною». А все тому, що своєї черги людям доводиться чекати цілодобово. Про це повідомляє Gorsovet.

Окупанти знущаються над жителями, які намагаються усіма можливими способами виїхати із тимчасово окупованих територій. Про це повідомляє міський голова міста Мелітополя.

295583

Сьогодні у лікарню забрали новонароджене немовля. У дитини тепловий удар, оскільки машину з батьками окупанти тримали на ворожому блок-пості у Василівці дві доби і змушували чекати своєї черги просто неба під пекучим сонцем. Солдатам рф не шкода ні дітей, ні людей похилого віку! Я закликаю надати «зелений» коридор мешканцям окупованих територій!, - написав  Іван Федоров

Чекати доводиться не тільки під палючим промінням сонця, а і під дощем. При розмитій дорозі проїхати через ґрунтову дорогу в сірій зоні в Каменському просто неможливо. І від цього період очікування затягується. 

photo_2022-08-15_21-52-28

Машини легкові та вантажні вишикувалися в окремі ряди. Після заборони пропуску вантажних із боку Запоріжжя у відповідь і російські військові перестали пускати вантажівки на підконтрольну Україні територію. Люди роздають свій товар, щоб він не псувався.

photo_2022-08-15_21-52-29 (2)

За довіреністю, виписаною від руки, машиною з Мелітополя не виїхати. Військові вимагають виключно довіреність на нотаріально завіреному бланку, а у Мелітополі його зробити не можна. Тож у багатьох проблеми.

Іноді на блок-пости гауляйтерки привозять морозиво, кавуни, дині та інші продукти. Їх роздають тим, хто стоїть цілодобово у черзі на виїзд до Запоріжжя. Найбільше у потоці машин мешканців Енергодару. Через загрозу вибуху АЗС вони масово евакуюються.

photo_2022-08-15_21-52-29

Відомо, що мелітопольські підприємці налагодили бізнес із постачання готової їжі для тих, хто стоїть у черзі. Як правило, це мешканці Херсона, Нової Каховки, Енергодару, Бердянська. Мелітопольці вже призвичаїлися і приїжджають у чергу вранці, щоб відзначитись, а на ночівлю їдуть додому.

Раніше ми повідомляли, що жителів Дніпропетровщини попередили про небезпеку натрапити на вибухонебезпечний снаряд