Спалах гепатиту А: на Дніпропетровщині зафіксували 32 випадки

189224-1_large

У Дніпропетровській області зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. Вже захворіло 32 людини. Про це повідомили спеціалісти Дніпропетровського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Зазначається, що збільшення кількості захворювань було виявлено у 2014-2015 роках і також у 2019-2020 роках. Фахівці пояснюють це тим, що ця хвороба має циклічний характер.

Довідка
Гепатит А — це вірусне захворювання, що вражає печінку та може  мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї.

Інкубаційний період вірусного гепатиту А зазвичай триває 14–28 днів. Серед найпоширеніших симптомів: слабкість, підвищена температура, діарея, блювота, жовтяниця.

Профілактика
Для профілактики інфікування вірусного гепатиту А існує безпечна та ефективна вакцина. Вакцини від гепатиту А, які зареєстровані в Україні та продаються на фармринку, дозволені до використання дітям віком від одного року.

Курс щеплень складається з двох доз з інтервалом у 6 місяців. Особливо важливо отримати щеплення проти гепатиту А дорослим, які працюють у закладах громадського харчування та підприємствах харчової промисловості, водоочисних та каналізаційних спорудах.

За матеріалами Наше Місто.