Співпраця та підтримка: Японія передала Дніпру понад 140 генераторів та спецтехніку

photo_2023-12-25_16-39-12

Дніпро отримав від уряду Японії більше ніж 140 генераторів. Така підтримка дуже важлива для міста, особливо при можливих блекаутах, передає сайт «Наше місто» з посиланням на соцмережі Бориса Філатова.

За словами мера Дніпра Бориса Філатова, спілкування та співпраця з іноземними партнерами дуже важливі. Японія надає місту потужну підтримку, зокрема сьогодні Дніпро отримав понад 140 генераторів.

«Сьогодні Місто отримало від уряду Японії більше 140 генераторів. Їхня потужність – від 10-800 кВт, що підлаштовує їх під різні обʼєкти нашого теплового господарства. Під час блекаутів (не дай Бог) вони будуть суттєвою підтримкою», – говорить мер Дніпра.

Окрім того, іноземні партнери з Японії допомогли місту зі спецтехнікою.

photo_2023-12-25_16-39-11

«Також японські друзі надіслали низку спецтехніки. Це екскаватори-навантажувачі та бульдозер. Кожна з машин стане у пригоді міському господарству та зможе (не дай Бог) зарадити під час розбору завалів», – повідомляє Борис Філатов.

За його словами, співпраця з японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) почалася ще декілька років тому. У міста разом із Японією були потужні плани щодо сміттєпереробного заводу під Дніпром, перемовини щодо яких були вже майже завершені. Але, на жаль, повномасштабне вторгнення росії в Україну все змінило.

Проте, Дніпро продовжує співпрацювати із JICA, з японським урядом та японським народом і надалі.