Спортивні школи у Дніпрі: як вони функціонують під час війни

dziudo-1

Заняття спортом – один з тих «рятівних кругів», які сьогодні допомагають нам і нашим дітям триматись на плаву. Як розвивається у місті дитячий спорт під час війни? Про це дізнавались журналісти «Нашого міста». 

Укриття – обов’язкова вимога


У Дніпрі зараз є 22 заклади спортивного профілю підпорядкованих управлінню спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Поки що одна спортивна школа, де дітей навчають кінному спорту, простоює. Але маємо надію, що у травні і вона розпочне свою роботу. Звісно, необхідна умова для того, щоб у спортшколах  могли проводитись заняття, це наявність укриттів або пристосованих під них приміщень на відстані не більше ніж 200 метрів від шкіл.

У спортивних школах Дніпра розвиваються такі види спорту як стрільба кульова, гімнастика художня, стрибки на батуті, футбол, футзал, легка атлетика, баскетбол, дзюдо, фехтування, шахи, шашки, рукопашний бій, змішані єдиноборства, веслувальний слалом, веслування на байдарках  та каное, волейбол, сучасне п’ятиборство, тхеквондо, бадмінтон, водне поло, веслування академічне, вітрильний спорт, плавання, стрибки у воду, спортивне орієнтування, гімнастика спортивна, фігурне катання на ковзанах, хокей з шайбою, водно-моторний спорт, мотоциклетний спорт, велосипедний спорт, важка атлетика, скелелазіння, спортивний туризм, більярд, триатлон, черлідінг, теніс настільний, бокс, кікбоксинг, боротьба вільна, боротьба греко-римська, карате та його версії, боротьба самбо, воднолижний спорт, вейкбординг. Погодьтесь, обрати є з чого.

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву № 6 розташована на лівому березі Дніпра. Тут навчаються діти не тільки з прилеглих мікрорайонів, а й з передмістя. Тренування проходять з двох видів спорту: дзюдо та фехтування. Директор школи Григорій Король є президентом Асоціації дзюдо Дніпропетровської області. Він керує навчальним закладом майже 10 років, а взагалі ця школа існує більше 60 років.

dziudo-2

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.