Стало відомо, скільки мешканців Дніпропетровщини помилилися, збираючи гриби, та отруїлися блідою поганкою

гриб

У цьому сезоні дев'ять мешканців Дніпропетровської області отруїлися дикорослими грибами. Це жителі Дніпра, Кам’янського, Верхньодніпровська, Кривого Рогу. Серед них - одна дитина, дівчинка 8 років. Для неї отруєння виявилося смертельним, повідомляє Gorsovet

Нинішня осінь сприяє росту грибів. Було багато дощів та сонячних днів. Люди виходять на "тихе полювання". Проте забувають про небезпеку, яку можуть приховувати дикорослі "делікатеси". У 2022 році отруїлися 9 мешканців області. На жаль, 8-річну дівчинку врятувати не вдалося, - розповів генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Вальчук.

За його даними, серед тих, хто отруївся дикорослими грибами, - четверо дніпрян.

Загалом із початку осені до нас звернулися майже 30 людей із підозрами на отруєння грибами. У 4-х діагноз підтвердився. Ці люди випадково вжили у їжу бліду поганку, - сказав завідувач дніпровського центру лікування гострих отруєнь Олександр Михайленко.

Мешканцям області також нагадали, що під час воєнного стану відвідувати ліси заборонено. Як ми писали раніше, бабуся пригостила 8-річну онуку грибами, які вона назбирала сама.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області дві жінки пішли збирати гриби та заблукали в лісі.