Стало відомо, скільки населених пунктів звільнили від окупантів під Кривим Рогом

дес

За офіційною інформацією Сил оборони півдня України, ЗСУ звільнили населені пункти Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка на півночі Херсонської області. Про це повідомив голова Криворіхької міської військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Gorsovet.

Ця успішна операція була проведена нашими частинами трохи раніше, але тепер уже це можна сказати офіційно. Звичайно, в цих населених пунктах ще дуже небезпечно. Ворог продовжує обстріли. Але території зачищені та знаходяться під нашим прапором, - розповів Вілкул.

За його словами, до контрнаступу мешканців частини цих населених пунктів евакуювали до Кривого Рогу. 

Якщо говорити в цілому про південний напрямок, то за офіційною інформацією Оперативного Командування "Південь", наші військові звільнили територію площею 500 квадратних кілометрів. Протягом 2-х тижнів на південному напрямку уражено понад 150 командних та опорних пунктів орків, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 70 складів, - повідомив Вілкул.

Станом на сьогодні по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація напружена, але обстановка повністю перебуває під контролем ЗСУ.

За інформацією ОК "Південь", нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано вогневі завдання по знищенню району зосередження ворожого озброєння та техніки, станції радіоелектронної боротьби та двох складів боєприпасів. Також двічі атаковано понтоні мости орків через Інгулець та Дніпро, - додав Вілкул.

Нагадаємо, голова Нікопольщини заявив, що окупантів, які обстрілювали район, знищили разом з технікою.