Стало відомо, скільки ворожих цілей ЗСУ вразили за допомогою легендарних HIMARS

хаймарс

Cистемами HIMARS, які стали вже легенларними в Україні, ЗСУ вразили вже понад 400 ворожих цілей. Про це повідомив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу в Раммштайні, пише Gorsovet з посиланням на СNN.

Ми бачимо реальний прогрес України у використанні цих систем. Російські лінії зв'язку та ланцюжки поставок сильно перевантажені. Це має прямий вплив на здатність Росії проектувати та підтримувати бойову міць, - сказав Марк Міллі.

Проте він наголосив на необхідності продовжувати підтримку України, оскільки росія має ще багато невикористаних резервів для цієї війни.

Міллі вважає, що ще зарано давати повну оцінку нещодавно розпочатому наступу України під Херсоном, але вн відзначив, що "Україна ефективно використовує свій вогонь для формування наземного маневру, продовжуючи свій наступ".

За його словами, просування українських військ під Херсоном було "постійним" та "навмисним".

Я б охарактеризував це як ретельно продуману наступальну операцію, яка націлена на те, щоб встановити умови і потім захопити їх цілі, - сказав генерал.

За думкою Міллі українські Збройні сили здатні продовжувати бій.

Нагадаємо, під Харковом над Балаклією піднято український прапор. Також ми повідомляли, що під Харковом ЗСУ просунулися на 20 кілометрів углиб російських позицій.