Стан енергосистеми 27 грудня покращився. Повідомляє Укренерго

IMG_20221220_074553


Енергетики констатують - дефіцит потужності в енергосистемі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Про це пише Gorsovet з посиланням на телеграм-канал Укренерго

 Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час  російських ракетних атак.
Наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. Тому що в енергосистемі водночас збільшився і рівень споживання. Це пов’язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання.Зростає й обсяг споживання промисловості, - повідомляють в Укренерго

У зв’язку з цим, до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми.

стан електроенергії
Енергосистема країни пережила 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА ворога і все ще потребує значних ресурсів та часу на відновлення. Ремонтні бригади працюють цілодобово. Заживлені всі об’єкти критичної інфраструктури.Енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та будуть продовжувати відновлювати енергосистему. 

 Раныше ми писали про те, як комунальники стабілізують ситуацію з водопостачанням