Стартувала урядова програма «Національний кешбек: хто зможе протестувати програму

грощщ

Стартувала урядова програма «Національний кешбек», яка має на меті заохотити українців купувати саме вітчизняні товари, а також стимулювати бізнес продавати в першу чергу українське, пише Наше місто.

Наразі підприємці і торговельні мережі вже долучаються до програми через портал Дія та реєструють свої товари.

Кешбек діятиме на всю продукцію вітчизняного виробництва, яка бере участь у програмі. Окрім підакцизної.

У програмі беруть участь мережі АЗК, торговельні мережі та магазини, зокрема онлайн-магазини.

З 2 вересня «Національний кешбек» у тестовому режимі має стати доступним безпосередньо для споживачів, повідомляє Мінекономіики. Покупці зможуть отримати компенсації в розмірі 10% вартості придбаних ними українських товарів.

Щоб отримувати кешбек, споживачам потрібно в банках, картками яких людина користується, надати згоду на передачу інформації про оплати в магазинах, що приєднались до програми.

Також в одному із банків треба буде відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту – у додатку чи фізичному відділенні.

Спеціальні картки для участі всі зможуть відкрити з 2 вересня через мобільні застосунки та відділення наступних банків: Ощадбанк, Приватбанк, Monobank, Sense Bank, ПУМБ, Глобус, Укргазбанк, Ukrsibbank, А-банк, Укрексімбанк.

Потім в мобільному застосунку Дія обрати послугу «Національний кешбек», де потрібно вказати ту картку, на яку буде щомісячно зараховуватися кешбек.

Максимально можна буде повернути до 3 тис грн на місяць. А витратити гроші з кешбеку можна, зокрема, на оплату комунальних або медичних послуг, медикаментів, проїзд у транспорті, заняття спортом, донати на підтримку Сил оборони, придбання військових облігацій.

За матеріалами Наше Місто.