Страшна трагедія: школярка вчинила самогубство через булінг вчителів та однолітків (ВІДЕО)

Screenshot_1463

У Запоріжжі на початку квітня повісилася дівчина-підліток. Вона залишила передсмертну записку, у якій розповіла про цькування з боку вчителів та однолітків, повідомляє ТСН.

Зазначається, що дівчина навчалася у гімназії №47 Запоріжжя. У записці школярка розповіла про двох вчительок, які систематично ображали учнів класу, де вона навчалася.

Для мене вже все скінчено, але сподіваюся, що А.Б. покарають за постійні образи нашого класу, Л.В. через яку у мене 2 рази була істерика. Та й, в принципі, хочу щоб директори уважно придивлялися до тих, кого беруть на роботу. Мені все одно, бо мене вже більше немає. У***, які зламали мене і зруйнували моє життя", - написала дівчина.

Зі слів школярки, єдиною, хто в класі до неї ставився добре, була однокласниця М*. У передсмертній записці дівчина подякувала їй за це і сказала, що стане для неї янголом, який буде її охороняти з того світу.

Також дівчина зазначила, що вже кілька разів намагалася звести рахунки з життям, але їй це не вдавалося. Цього разу вона сподівалася, що ніхто їй не завадить і не врятує.

Також школярка розповіла, що постійно потерпала від булінгу з боку однокласників, терпіла образи та приниження.

Одне хочу розповісти про школу. Всі ці опитування стосовно булінгу х*** повна. Я єдина зазначила, що мене булили, але увесь клас перевів це на жарт і на це забили, хоча вони й не знали, що це я написала. Але яка уже різниця?", - такими були останні слова дівчини.

У пресслужбі Нацполіції Запорізької області наразі перевіряють факти, викладені у передсмертній записці дівчини.

Інформація, викладена у записці буде перевірена в рамках кримінального провадження, яке наразі перекваліфіковано зі ст. 115 КК з додатковою кваліфікацією "Самогубства" на ст. 120 "Доведення до самогубства" Кримінального кодексу України. На теперішній час досудове розслідування триває", - повідомили у пресслужбі Нацполіції області. 

Зранку 22 квітня у гімназії №47 проводили розслідування представники запорізької ювенальної юстиції. Для цього до навчального закладу запросили однокласників Вікторії Зайцевої та їхніх батьків, адже з початку квітня у школі триває дистанційне навчання, повідомляє "Суспільне".

Сюди ж на зустріч із журналістами прийшли мати та рідна сестра загиблої дівчинки. Розповіли, що передсмертний лист Вікторії вони випадково знайшли у шафі на 5-тий день після поховання, а оприлюднили його у соцмережах 21 квітня. На цей лист відреагували волонтери. Раніше Віка скаржилася на образи з боку вчителів не один раз — розповіли родички загиблої.

5f32335a074972a4
Сестра Вікторії Зайцевої Ольга, та матір Олена

6638bad04b6c918c
Передсмертний лист, який за словами матері залишила Вікторія

Матір Вікторії, Олена Зайцева, каже, що у день загибелі у поведінці дочки не було нічого підозрілого.

Вона сказала: мамо, давай поїмо. Ми поїли піцу, вона виходить із машини та махає рукою: мамо, бай. Вона так ніколи не казала, а я навіть не зрозуміла, що це було прощання. Ми з чоловіком поїхали на дачу класти плитку, а Віка залишилась на курсах. Вона ще дзвонила ближче до вечора, казала, що втомилася. О сьомій вечора я повернулася додому, Віки не було. Поки я крутила на кухні фарш, вона якось непомітно повернулася. А після опівночі я зайшла до неї в кімнату й побачила її повішеною", — каже Олена Зайцева.

Опівдні 22-го до шкільного двору прийшли друзі загиблої дівчинки. Організували мовчазний пікет. На плакатах, що принесли з собою — цитати з передсмертного листа Вікторії. Молоді люди кажуть, що у навчальному закладі мав місце булінг.

647f561e36842b82

Директорка гімназії Валентина Коваль заперечила факт булінгу у навчальному закладі:

Дівчинка була весела, доброзичлива. Брала активну участь у всіх заходах. Вона була лідером у класі. Її мама була головою батьківського комітету класу. Ніколи я не чула нарікань ні від дівчинки, ні від мами, ні в класі. Цей клас був згуртований".