Створення Координаційної Ради у Дніпрі: Ремонт гуртожитків та впровадження новітніх технологій у вищій освіті

photo_2024-01-22_19-30-05

У Дніпрі в ніч на 25 січня та станом на зараз активно падає сніг. Для ліквідації снігопаду та створення безпечних умов для пересування дніпрян на дорогах працює 500 комунальників, – передає «Наше Місто».

У Дніпровській міській владі повідомляють, що протягом ночі на 25 січня було задіяно 75 одиниць посипальної техніки з відвалами, 7 навантажувачів, 24 одиниці мінітехніки, 6 самоскидів та 500 дорожніх робітників. Вони ліквідували наслідки негоди, а саме снігопаду, який активно випадав вулицями міста. Таким чином було використано майже 1,5 тис. тонн протиожеледних матеріалів.

Нещодавно міський медіапростір сколихнула новина: у Дніпрі буде створена  Координаційна рада з питань вищої освіти при міському голові. Навіщо вона потрібна, як саме буде відбуватися співпраця міської влади та вишів? Журналісти «НМ»  поставили ці  питання тим, хто буде входити до Координаційної ради. І отримали доволі цікаві відповіді. 

Місто допоможе розв’язати проблеми


Наразі вже відомо, що до складу Координаційної ради входитимуть ректори та діячі 12 закладів вищої освіти, а також представники профільних депутатських комісій та департаментів міськради. Таку ініціативу мер Борис Філатов запропонував під час круглого столу під назвою «Шляхи взаємодії влади з ректорами закладів вищої освіти».

   – У нас є зрозуміла координація з закладами вищої освіти, та нині ми вирішили дати їй більш інституційну основу, – зазначив Борис Філатов.  – Хоча ЗВО не підпорядковуються місцевому самоврядуванню, та час від часу у них виникають проблеми, з розв’язанням яких допомагає саме місто.

photo_2024-01-22_15-14-37 (1)

Він також додав, що такий формат буде ще одним прикладом ефективної співпраці з професійними середовищами. Адже при міськраді вже діють Громадська рада, а також Педагогічна, Батьківська, Художня та Координаційна рада зоозахисних організацій. Завдяки Координаційній раді заклади вищої освіти отримають додатковий інструмент взаємодії з містом — від профорієнтаційної роботи та підвищення кваліфікації освітянського простору до підтримки в певних господарчих питаннях. 

 

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.