Субсидії 2024: хто може оформити і як розрахувати розмір допомоги

8_1_183

В Україні вже скоро стартує опалювальний сезон. У цей період важливим питанням для багатьох українців є оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги. Кожен громадянин має право на субсидію, проте її призначають лише у тих випадках, коли родина не може самостійно сплачувати комунальні платежі. Як розрахувати розмір субсидії, – розповість «Наше Місто» з посиланням на Економіку 24.

Субсидії у вересні

У вересні українці продовжують отримувати субсидії у звичному порядку. Ці виплати призначені для покриття витрат на житлово-комунальні послуги, включно з абонентським обслуговуванням, придбанням скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива.

Субсидію можна також оформити на послуги з управління багатоквартирним будинком.

Що покриває субсидія

  • природний газ;
  • електроенергію;
  • опалення;
  • гарячу воду;
  • централізоване водопостачання та водовідведення.

Крім того, у вересні можна отримати кошти на оплату послуг з поводження з побутовими відходами.

Як розрахувати субсидію

  1. Визначте середньомісячний сукупний дохід вашого домогосподарства.
  2. Поділіть цей дохід на кількість членів домогосподарства, щоб отримати середньомісячний дохід на одну особу.
  3. Поділіть отриманий дохід на одну особу на розмір прожиткового мінімуму (на 1 січня року, з якого призначається субсидія, це 2 920грн).
  4. Отриманий результат поділіть на 2, а потім помножте на 15%. Це і буде відсоток від сукупного доходу, що використовується для розрахунку субсидії.

Тож, із наближенням холодів, важливо звернути увагу на можливість отримання державної допомоги для полегшення фінансового навантаження на домогосподарства.