Суп, який зігріє. Як легко приготувати наваристий капусняк за рецептом шеф-кухаря Клопотенка
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт наваристого та густого капусняка з пшеницею, який допоможе насититися та навіть зігрітися, повідомляє Gorsovet.
Поради:
- Для бульйону ми обрали свинину. Якщо вам потрібен більш пісна перша страва, використайте курку, індичку чи яловичину.
- Квашену капусту беріть без моркви, бо ми її будемо окремо додавати у засмажку. Якщо вона у вас порізана довгою соломкою, розріжте на кілька частин, так буде зручніше і готувати капусняк, і потім їсти його.
- З пшеницею у вас не буде проблем, її потрібно лише помити та додати в суп. Щоб вона повністю приготувалися достатньо 30 хвилин. Зерна мають залишитися пружними, тому не намагайтеся її розварити, нам це не потрібно.
Інгредієнти:
- 300 г свинини (лопатка чи задня частина)
- 500 г квашеної капусти
- 3-4 середні картоплини
- 1 середня морква
- 1 середня цибуля
- 100 г пшениці
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 2 лаврові листи
- 2-3 духмяні перці
- 3-3,5 л води
- сіль перець до смаку
Покроковий рецепт:
Крок 1
Зачистьте від плівок та зайвого жиру 300 г свинини. Поріжте на шматочки, перекладіть в каструлю, залийте 3-3,5 л води та варіть 20-30 хвилин після закипання.
Крок 2
Помийте до чистої води 100 г пшениці та додайте до м’яса.
Крок 3
Поріжте середнім кубиком цибулю та натріть моркву на крупній тертці. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та обсмажте овочі до м’якості цибулі. Після додайте 500 г квашеної капусти та тушкуйте все разом 10 хвилин.
Крок 4
Очистьте 3-4 картоплини та наріжте однаковим середнім кубиком. Перекладіть її до м’яса та варіть 15 хвилин. А потім засмажку, 2 лаврові листи, 2-3 духмяні перці, посоліть і поперчіть до смаку та варіть ще 5-10 хвилин. Якщо любите більш рідку першу страву, влийте ще води.
Крок 5
Зніміть капусняк з вогню, накрийте кришкою та дайте настоятися 10-15 хвилин, щоб всі смаки розійшлися. Подавайте гарячим та за бажанням посипте зеленню.
Раніше ми писали, як легко приготувати картопляні "човники" за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.