Як легко приготувати картопляні "човники" за рецептом шеф-кухаря Клопотенка

картошка

Запечена картопля ідеальна для будь-якої вечері чи обіду. Для приготування гарячої закуски потрібно зовсім небагато інгредієнтів та мінімум зусиль, а результат просто зачаровує смаком. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував рецепт картопляний "човників", повідомляє Gorsovet.

Поради:

  • Якщо є можливість, обирайте сорти із високим або середнім вмістом крохмалю, вони добре підходить для запікання.
  • Намагайтеся вибрати великі чи середні картоплини, їх легше буде начинити.
  • Зважайте, щоб усі картоплини були приблизно однакового розміру, інакше вони можуть приготуватися нерівномірно.
  • Саму картоплю радимо не чистити – так збережеться більша користь овочу, а також цілісність картоплин.

Начинка:

  • Для начинки Євген Клопотенко обрав соковиті зерна кукурудзи та твердий сир, але ця страва тим і універсальна, що для начинки можна використовувати будь-що, що маєте вдома. Найпростіший варіант - запечена картопля із салом, навіть звучить вже смачно. Та не бійтеся експериментувати!
  • Овочі та гриби. Якщо хочете отримати вегетаріанську страву, як от у нас, обирайте для начинювання інші овочі: цибулю, моркву, батат, корінь селери тощо. А якщо поєднати зі смаженими грибами – вийде ще смачніше.
  • М’ясо. Найбільш поширені начинки з готового фаршу, можна обирати будь-який до смаку, обмежень тут нема. Але також можна взяти і шматочки бекону чи ковбаси, обсмажити та порізати невеличкими шматочками.
  • Сир. Звісно, сир зазвичай додають до будь-якої начинки «човників», так буде і більш соковито, і більш смачно. Та не обов’язково обмежуватися лише натертим твердим, додайте шматочки сиру із пліснявою, аби зробити смак трохи пікантнішим.

Інгредієнти:

  • 5 великих чи середніх картоплин
  • 150 г консервованої кукурудзи ТМ Varto
  • 180 г твердого сиру
  • 50 г розм’якшеного вершкового масла
  • 5 гілочок петрушки
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт: 

Крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування запеченої картоплі із кукурудзою та сиром. Обирайте великі чи середні картоплини приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалися. Духовку увімкніть розігріватися до температури 180 градусів. Ретельно помийте 5 картоплин, обсушіть паперовими рушниками та загорніть кожну у фольгу, покладіть на деко чи у форму для запікання. Поставте у розігріту духовку та запікайте приблизно 1 годину 20 хвилин. Час може бути трохи меншим, все залежить від розміру картоплин.
 
Крок 2
Готову картоплю дістаньте з фольги та дайте їй охолонути. Потім за допомогою столової ложки вийміть середину в окрему миску, зробивши так звані «човники».
 
Крок 3
Картоплю у мисці розімніть та додайте 50 г розм’якшеного вершкового масла. Натріть на дрібній тертці 180 г твердого сиру та половину покладіть у миску із начинкою.
 
Крок 4
Відкрийте банку консервованої кукурудзи ТМ Varto та злийте рідину. Викладіть у миску із картоплею та сиром 150 г консервованої кукурудзи.
 
Крок 5
Помийте 5 гілочок петрушки, відділіть листочки та посічіть їх, додайте у миску. Посоліть та поперчіть до смаку, ретельно перемішайте начинку.
 
Крок 6
За допомогою ложки викладіть начинку у картопляні «човники». Притрусіть кожну картоплину натертим сиром, що залишився. Викладіть у форму для запікання та поверніть назад у гарячу духовку. Запікайте картоплю із кукурудзою та сиром 25-30 хвилин за температури 180 градусів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати корисну гарбузову кашу у мультиварці за рецептом шеф-кухаря Клопотенка.