Свято Хануки: у Дніпрі запалили першу свічку на найбільшій у світі срібній Ханукії. Відео

photo_2022-12-19_11-16-27_900x0_7bf

Єврейська громада Дніпра відзначила перший день Хануки 5783 (2022).

Про це розповіли на сайті Єврейської громади Дніпра, повідомляє Gorsovet.

Головною подією першого вечора свята Ханука у Дніпрі стало запалення першої свічки на головній Ханукії міста, встановленій у найбільшому у світі єврейському культурно-діловому центрі «Менора».

Ведучий церемонії запалення головної Ханукії рабин Шломо Терешкевич привітав усіх, хто зібрався, зі святом, і запропонував подивитися відео Сьомого Любавичського Ребе Менахема-Мендела Шнеєрсона.

Рабин Дніпра та регіону Шмуель Каминецький тепло привітав усіх, хто прийшов на свято, і запросив для запалення свічок першого вечора Хануки членів Опікунської ради Єврейської громади Дніпра Леві Іцкаха (Євгенія) Шарінова та Іцхака (Євгенія) Дверіса.

 Після запалення Ханукії з відповідними благословеннями, до єврейської громади Дніпра звернувся Леві Іцхак (Євген) Шарінов та побажав усім світлого та радісного свята Ханука.

 У галереї «Менори» грав інструментальний ансамбль, а всі бажаючі могли пригоститися Ханукальними пончиками — кошерними суфганійотами.

 Хочу всіх привітати зі святом Хануки! Нехай у це світле свято кожна запалена Ханукія принесе у вашу оселю світло, радість, щастя та нескінченну віру в диво", - зазначив рабин Шмуель Камінецький.

До речі, міський голова Дніпра Борис Філатов також опублікував привітання з Ханукою і підкреслив важливість суті цього свята для сучасних подій.

 Відзначання Хануки в Дніпрі давно та міцно закріпилося, як одна з обов’язкових подій великого і такого різноманітного Міста.

Навіть у найскладніші часи це свято завжди несе радість тим, для кого воно має суттєве значення. І вкотре нагадує всім нам, що єдність у боротьбі за майбутнє свого народу і віра в перемогу мають надвелику силу.

Бо трохи світла достатньо для того, щоб розсіяти велику темряву.

Хаг Ханука самеах! - написав  Борис Філатов.