Телеканал D1 дезінформує та поширює брехню, - Нацрада з питань телебачення

тв

Відомий у Дніпрі телеканал D1 поширює брехню. Він дезінформує та порушує Закон про телебачення та радіомовлення. Відомо також, що D1 неодноразово використовував та продовжує використовувати у передачах нецензурну лайку, що є порушенням журналістських стандартів. Про це йдеться у листі Національної ради з ТБ  та радіомовлення у відповідь на звернення добровольчого формування громади “Варта Дніпра”, повідомляє Горсовет з посиланням на Дніпро Оперативний.

D1 зриває довіру до місцевої влади та навмисно послаблює протидію ворожій агресії

Очевидне для всіх дніпрян стало доведеним фактом: брехня, маніпуляції та дезінформацію з боку телеканалу D1 офіційно підтвердив головний наглядовий орган у медіа-сфері України. Нацрада з питань телебачення, яка вивчила кілька програм телеканалу D1, в яких звучали брехливі твердження та дискредитувалися зусилля добровольців Дніпра, зробила висновок: канал D1 (юрособа - ТРК “Регіон”) в умовах воєнного часу загрожує обороноздатності країни, підриває довіру до місцевої влади та навмисно послаблює протидію ворожій агресії.

У той час, коли від початку агресії проти України свідомі дніпряни об'єдналися для захисту свого міста від лютого ворога, допомоги теробороні та правоохоронцям у підтримці порядку.

Лише протягом минулих місяців учасники “Варти Дніпра” створювали оборонні споруди. Вели постійні чергування разом із поліцією та силами ТрО. Завдяки активній діяльності учасників "Варти" вдялось виявити безліч навідників, диверсантів, дезертирів, поплічників "російського світу". Усіх цих "осіб" передали правоохоронцям, тепер вони відповідають за законом.

D1 розгорнув кампанію з дискредитації добровольців Дніпра

Проте телеканал D1 діє зовсім інакше. Він розгорнув кампанію, яка дискредитує дніпровських добровольців, які стали на захист міста та країни. Наклепні "програми", які випустив D1, викликали обурення у городян та учасників "Варти Дніпра".

Вони звернулися до РНБО, до офісу Генпрокурора та Нацради з телебачення та радіомовлення з вимогою припинити антидержавне свавілля в ефірі.

Нацрада з питань телебачення вимагає пояснень 

Нацрада з ТБ після перевірки звернулась до керівництва медіа-структури та вимагає пояснень. Крім того, зараз факти дезінформації та підривної діяльності з боку телеканалу D1 також перевіряє офіс Генерального прокурора. “Варта Дніпра” та патріотичні городяни чекають на оперативну та жорстку реакцію компетентних органів.

гер

Кому належить телеканал D1 

Як відомо, телеканал D1 належить сумнозвісному в Дніпрі Олександру Петровському, який більш відомий дніпрянм як “кримінальний авторитет "Нарік". Також відомо, що він пов'язаний з лідерами злочинного світу. Ми вже писали про те, що ще на початку війни Петровський втік з України і разом із “братвою”. Про те, як вони відзначились, знає весь світ. Ці "братки" відзначились у скандальній жорстокій бійці у столиці Австрії - Відні. 

Нагадаємо, раніше ми писали Масований ракетний удар по Вінниці: з`явились фото з місця трагедії (18+) ворожі російські війська обстріляли ракетами Вінницю. Кількість жертв та поранених вражає. Станом на 13.30 наразі відомо про 17 загиблих та про 90 постраждалих внаслідок ракетного удару, серед них - двоє дітей

Зберігайте спокій: на Дніпропетровщині сьогодні лунатимуть вибухи та вистріли. Відома точна дата і час, де та коли