Терцентри у Дніпрі згуртували пенсіонерів: цукерниця з макаронів та шкарпетки для військових

mycollages-2024-01-23t163454.635

Це буде цукерниця, яку я пофарбую у золотий колір, – каже літня жінка, яка із захопленням клеїть макаронні вироби на пап’є-маше. Поруч з нею – відкрита пачка макаронів у формі маленьких коліщаток. Пенсіонерка пояснює, що саме такі краще за все підходять для круглих форм. За одним столом з нею ще кілька майстринь. Всі вони – підопічні Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування, куди приходять кілька разів на тиждень для безкоштовної підтримки здоров’я та психологічного стану.  

 

Майже замінює санаторій


73-річна Віра Гайдар каже, що два роки тому її життя оновилося та засяяло барвами – у літньої жінки з’явилися нові інтереси та хобі, від яких вона відчуває себе років на 10 молодшою. 

babusi.jpg3_

Я тут недалеко живу й побачила, що сюди йдуть люди, – розповідає пані Віра. – Дивлюся, по території цього закладу пенсіонери ходять з килимками, роблять зарядку. Думаю, як же це цікаво. Прийшла сюди, мені розповіли, як оформитися. І вже два роки я сюди ходжу, як на роботу.
Літні люди можуть займатися у терцентрах соцзахисту рукоділлям, малюванням, музикою та іншими видами творчості. Це допомагає їм впоратися зі стресом, тривогою та депресією, які часто виникають під час війни. Також тут допомагають пенсіонерам слідкувати за здоров’ям.

Двічі на рік можна отримати у центрі соцзахисту безкоштовну послугу денного перебування, – це майже замінює санаторій.

babusi.jpg17

Людині надається ліжко-місце, вона тут перебуває, обідає, робить різні зарядки для підтримки організму, отримує масаж та фізіотерапевтичні процедури, – пояснює Ольга Мешко, директор Дніпровського міського територіального центру  соціального обслуговування та надання соцпослуг ДМР. – Ми не лікуємо, лише підтримуємо здоров’я. Як колись їздили у санаторій – оздоровчі заходи.

 

Продовження читайте у матеріалі Наше Місто.