Тероборонівці з Кривого Рогу збили два ворожих ударних дрона. Фото

дрон1

Бійці Криворізької окремої бригада територіальної оборони збили два дрони-камікадзе shahed-131, російська назва "герань-1". Вони відрізняються меншими розмірами, але можуть наробити багато лиха, повідомляє Gorsovet.

Тієї ночі було хмарно. "Шахідів" спершу почули на звук, вже потім побачили у тепловізор,  - згадує командир зенітно-ракетного артилерійського взводу на позивний Художник.

Задля того аби у військовослужбовців була можливість цілитися вночі, один з бійців спостерігав за дроном у тепловізор та лазерним цілевказником показував напрямок вогню.

Для збиття "шахідів" військовослужбовці вели по ним шквальний вогонь з двох кулеметів ДШК та з двох РКК.

Перед ударом "шахід" зазвичай сповільнює хід, починає зниження. За кілометр до цілі він підходить дуже низько - на висоті 100-120 метрів. Зависає над позицією і рівно пірнає вниз. Коли ми працювали по дрону - було видно влучання. Порвали йому крило й він впав, не долетівши до цілі. Другий йшов через десять хвилин. Це було очікувано: зазвичай вони ходять парами чи трійками. Йшов за тим самим маршрутом. Так само порвали його, він пішов у бік, впав і здетонував,  - пояснює Художник.

дрондрон2дрон3

Нагадаємо, артилерія бригади з Дніпропетровщини випалює позиції окупантів на Луганщині.