Тиск буде в нормі й не шумітиме у вухах: це варення з'їдається за три дні

42ca49

Наші прабабусі та бабусі знали багато секретів народної медицини. На жаль, вони з часом втратили колишню популярність. Тому що в основному всі бажають швидко і ефективно вилікуватися, купуючи синтетичні препарати і не звертаючи уваги на наслідки. Тим часом у лісах, ярах та лісосмугах достигла бузина. У ній лікувальний ефект має все: квіти, кора, ягоди, повідомляє Gorsovet.

З квітів заварюють чай, що допомагає від кашлю. Кора має дубильні властивості. Саме з ягід чорної бузини робили колись чорнило для письма.

А найцінніше у цій рослині – ягоди. Чорна бузина містить аскорбінову кислоту, каротин, дубильні речовини і багато інших корисних елементів. Склад включає лікувальні властивості, які позитивно впливають на наш організм, а саме: підвищує тонус організму, сприяє довголіттю; очищає кров від шкідливих речовин, холестерину; збуджує гормональні залози; має протизапальну, дезинфікуючу, бактерицидну, в’яжучу дію; покращує роботу підшлункової залози; допомагає боротися з такими хворобами, як цукровий діабет, гепатит, виразка шлунка і кишечника, варикозне розширення вен; має потогінну, жарознижуючу властивість під час підвищення температури при простудному захворюванні; виступає жовчогінним засобом при хворобі печінки, проносну – при запорах, сечогінну – при набряклості, захворюванні нирок.

Варення з чорної бузини дуже корисне. Його треба готувати і вживати не тільки для профілактики або лікування хвороби, але і просто щоб потішити себе, чимось солодким, незвичайним.

Анатолій Коваленко ділиться, що це його найулюбленіше із варень. В його родині варила саме так ще бабуся.

Рецепт взагалі простий і в результаті смачненько виходить.

Отже: обриваємо повністю стиглі ягідки з суцвіть, промиваємо, додаємо воду і варимо 15 хвилин.

Мілко ріжемо яблука (бажано солодкі) і всю цю масу варимо на маленькому вогні ще хвилин 20-25, щоб яблука розійшлися. Цукор і кислоту додавати по смаку.

Ми не перетираємо через сито для видалення кісточок. Але це теж має місце бути для тих, хто по якихось причинах їх не вживає.

Далі цікавий момент - для загущення зараз використовують все, що виробляє промисловість. А цей рецепт мамі давала бабуся, якої давно немає. І в той час просто нічого подібного не було. В гру вступає звичайна мука! Ви додаєте іі потроху в кінці приготування до необхідної вам консистенціі. Охолоджуєте і насолоджуєтеся», - розповідає Анатолій.

Він зауважив, що для консерваціі рецепт з мукою не годиться. Його тітка в селі консервує без муки, а вже коли відкриває банку, то додає і проварює.

 У нас це вареня не зберігається більше 3 днів, тому з консервацією не граємося. Всім смачного!», - додав він.

Бузина - 1 кг.

Яблука - 1 кг.

Вода - 100 гр.

Цукор і кислота по смаку.

Мука - до бажаної консистенціі.

83a04a

Пропонуємо ще кілька варіантів варення з бузини:

Рецепт перший

Просте варення з бузини:

·         кілограм ягід;

·         кілограм цукру.

Відокремлюємо ягоди від гілочок, миємо, відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина. Кладемо їх у велику миску, в якій ви зазвичай варите варення, засипаємо цукром, перемішуємо. Залишаємо на годину. Ягідки пустили сік, ставимо варити на маленький вогонь, після закипання. Через півгодини пробуємо, якщо вони м’які, розливаємо і закатуємо.

Рецепт другий

Желейне варення з чорної бузини:

·         кілограм очищених плодів;

·         перша порція 550 грам цукру;

·         5 грам лимонної кислоти;

·         40 грам пектинового порошку (пакетик) або 500 грам пектинової приправи;

·         друга порція 700 грам цукру.

Перший спосіб з пектиновим порошком. Обриваємо Плоди від квітконіжок, промиваємо проточною водою, перекручуємо половину через м’ясорубку, перекладаємо у велику каструлю, до них додаємо другу, варимо хвилин п’ять або сім. Потім насипаємо 550 грам цукру, розмішаного з порошком, постійно помішуємо, продовжуємо варити.

Коли плоди стають м’якими, варення починає густіти, потроху висипаємо цукор, який залишився. Готуємо до тих пір, поки воно не стане желейним, додаємо кислоту, розчинену в ложці води. Перемішуємо.

Швидко розкладаємо по прогрітим баночкам, укупорюємо, ставимо догори дном, накриваємо тканиною. Холодний продукт ховаємо в льох.

Спосіб другий з пектиновою приправою. Готуємо за першим способом, тільки пектинову приправу засипаємо після першої порції цукру, коли він розчиниться. Потім решту, доварюємо і заповнюємо банки.

Рецепт третій

Варення з лимоном з бузини:

·         2 кілогрми ягід;

·         3 кілогрми цукру;

·         3 лимончика;

·         1,5 літрів води.

Вичавлюємо сік з лимона. Готуємо сироп з цукру і води. Ягоди миємо, опускаємо в киплячу воду на три хвилини, зливаємо воду. У каструлю з ягодами наливаємо сироп, сік лимона, варимо до готовності. Готові ласощі з лимоном з ягід фасуємо по стерилізованим банкам.

Єдине застереження: варення з бузини слід їсти нормовано - 2-3 ложки в день, інакше можуть виникнути нудота та інші негативні явища.

Раніше ми повідомляли, Обіцяв чоловікам "відмазати" їх від армії та допомогти виїхати за кордон: на Дніпропетровщині затримали шахрая.

У Синельниківському районі знайшли понад 40 касетних боєприпасів.