Тому що подбали заздалегідь: критична інфраструктура Дніпра на зиму забезпечена - Корбан. Відео

Корбан: введение чрезвычайного положения по всей стране — глупый и непродуманный шаг

Голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан прокоментував відміну податку на ввіз генераторів та пояснив, як буде справлятися Дніпро з генераторами цієї зими, повідомляє Gorsоvet з посиланням на Дніпро TV.

Я дійсно бачив цю постанову нашого уряду. На жаль, вона прийнята із запізненням як мінімум на два місяці, а як максимум на півроку. Тому що ми почали придбавати ці генератори і все, що з цим пов'язано, кабелю і так далі, там багато позицій. Це все пов'язано з енергетикою, критичною інфраструктурою. Ми почали їх купувати у травні місяці. А звільнили лише зараз. Тобто, коли ми вже все купили для міста. Розумієте? Ми платили всі збори, податки, ПДВ та все, що належить. Те, що зараз не платитимуть при ввезенні цього обладнання. Мені шкода, що уряд діє абсолютно неактуально. Тобто не на три кроки наперед думає. І мені шкода, що витрачено зайві кошти всього нашого міста для ввезення генераторів", - сказав Геннадій Корбан.

Але є в цьому й інша сторона. За словами Геннадія Корбана, оскільки ці процедури розпочали ще у травні, то всі міські мережі забезпечені генераторами.

Водоканал, тепломережі, електричні мережі, які є ДТЕК, Дніпрогаз, які загалом не є структурними міськими підрозділами, але всі забезпечені генераторами заздалегідь. Тому критична інфраструктура у нашому місті забезпечена практично всім", - заявив голова штабу оборони Дніпра.

Він додав. що наразі є невеликий дефіцит колонок для води – мається на увазі вуличні колонки.

Але ми їх замовили, чекаємо на велику партію. Це те, що я казав, що набиті колодязі і будуть розставлені колонки на той випадок, якщо раптом щось станеться, раптом якийсь форс-мажор станеться з водоканалом, хоча цього не повинно бути.

Є невеликий дефіцит самих колонок, обладнання колонок, яке ставлять зверху. Те, що люди натискають та качають воду. Є ще невелика складність у тому, що, наприклад, правобережжя Дніпра набагато вище, ніж на лівобережжі, і тому бити колодязі на правобережжі набагато складніше, ніж на лівобережжі, бо шар води знаходиться на різних рівнях", - пояснив Корбан.

Щодо світла Корбан сказав, що всі повинні розуміти, що "ми залежимо від усієї енергосистеми, це загальний баланс, це спільні мережі. І, природно, як почуватиметься енергосистема в інших регіонах, це теж матиме значення і відбиватиметься на Дніпрі та Дніпропетровській області".

Поки що на сьогодні, як ми бачимо, у нас ситуація набагато краща, ніж у Києві, Житомирі та інших містах великих. Це завдяки діям мера, завдяки діям команди мера, завдяки діям фахівців, які працюють і працювали весь цей час наперед для того, щоб забезпечити системи необхідними запасами генераторів, муфт, кілець, проводів, кабелів і так далі, там дуже багато позицій, не хочу перераховувати, щоб забезпечити роботу всієї критичної інфраструктури", - сказав Корбан..

Докладніше - у відео:

Раніше ми повідомляли, У Дніпрі на Ж/М Перемога розпочали встановлення нових укриттів

Мешканця Дніпра викрито в незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон