Треба шукати баланс між протекціонізмом і глобалізмом – Підгородненський міський голова Андрій Горб

Горб

Підгородненський міський голова (Дніпропетровщина), обраний від ПП «Пропозиція», Андрій Горб висловив власне бачення розвитку моделі української економіки під гаслом «Купуй українське!», повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії.

На думку пропозиціонера, на тлі світової кризи, викликаної пандемією коронавірусу, у світі спостерігається зростаюча роль національного економічного протекціонізму. І Україна – не виняток. Але в умовах глобальної економіки робити це треба вкрай зважено і обережно.

“Протекціонізм – це тактика, яку в минулому досить часто використовували різні країни. Водночас до такого методу стимулювання власного виробництва вдавалися переважно країни, які не мали зобов’язань перед Світовою організацією торгівлі, членами якої ми є, чи іншими інституціями на кшталт Європейського Союзу, з яким у нас діє угода про асоціацію. Є багато успішних кейсів, на прикладі яких ми можемо побачити, що протекціонізм спрацював. Але необхідно визнати, що зазвичай він застосовувався на досить короткий період часу, плавно замінюючи обмеження на принципи вільного ринку. В цілому можна допустити, що наміри держави захистити національного виробника є правильним кроком. Головне, щоб такі дії не порушили взяті зобов’язання і не призвели до зворотнього результату. А такий ризик, звичайно, існує. Власне, підхід до цього питання на базі конструктивізму і сповідує партія “Пропозиція”, – резюмував мер-пропозиціонер Андрій Горб.