Треба витримати тяжкий місяць. Корбан розповів про переломну ситуацію на війні

корбан

Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан прокоментував виступи "зіркових парламентерів" від Папи Римського до Ілона Маска, які закликають до термінових переговорів та поступок із боку України, а також розповів про ситуацію, яка склалася на війні, повідомляє Gorsovet

Я особисто мало звертаю уваги на всіх цих миролюбців, які намагаються розповісти, чий Крим чи хто кому що має віддати. Я взагалі не звертаю уваги на них і навіть не коментую, це мені не цікаво. Ці люди не живуть в Україні, ніколи не були в Україні, тому їхні коментарі просто нікчемні у цьому випадку. Нехай вони коментують щодо своїх країн, якщо, не дай Боже, у них станеться така трагедія.
Те, що стосується ваг, як Ви кажете, на чиєму боці ініціатива - я думаю, що потрібно почекати ще місяць для того, щоб зробити остаточний висновок, на чиєму боці ініціатива. Говорю про це відверто, чому - тому що в принципі з літа, з кінця літа ініціатива за Україною, і Україна успішно звільняє території та вже звільнила багато територій та населених пунктів. Це очевидний факт і це дуже дратує росію, дуже дратує путіна та все його керівництво.
Але ми бачимо заходи у відповідь, які вживає терористична держава. Вони мобілізують багато людей, вони зараз їх готують на базах. Незважаючи на те, що в соцмережах пишуть про те, що багатьох відправляють одразу на фронт, але це лише частина. А більшість вони готують на базах. І ці люди прийдуть на фронт до кінця жовтня - до середини листопада. Ось тоді ми маємо подивитися, чи буде якась зміна і чи зможуть вони таким чином переламати нашу ініціативу, - розповів Корбан.

Також він повідомив, що вірить у те, що ініциативу у ЗСУ не відберуть, адже за місяць-півтора невмотивованих людей неможливо підготувати.

Проте для об'єктивності треба дивитися і зважувати факти, коли вони вже відбудуться. Тому сподіватимемося, що це не вплине на перебіг подій, на переломну ситуацію у бік України над росією, і я вірю, що наші ЗСУ зможуть і надалі зберігати ініціативу та перемогти зрештою окупантів, - додав голова штабу тероборони Дніпра.

Нагадаємо, у Дніпрі через ракетні обстріли постраждало понад 170 багатоквартирних будинків комунальної власності та ОСББ/ЖБК: як триває їхнє відновлення.