"Тренінги та майстер-класи: У Дніпровскому «Шиннику» стартував творчий простір ArtHu

photo_2024-02-04_13-33-25

У Дніпрі відкрилася творча територія для переговорів, конференцій, лекцій, презентацій та навіть фотосесій. Локацію облаштували у «Шиннику». Тепер там можна проводити найрізноманітніші заходи, – передає «Наше Місто».

Сучасний освітній простір отримав назву ArtHub. Він містить парти, проектор та усе, для комфортного проведення освітніх та творчих заходів. Черговий по місту Євген Хорошилов, заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР, проінспектував якість виконаних робіт.

«Це нова територія та нові можливості для «Шинника». Тепер тут можна проводити заходи на 50-60 осіб, як-то тренінги, мотиваційні заходи, лекції тощо. Зроблено сучасний ремонт, встановлені нові меблі, працює wi-fi, є проєкційний екран. Цей проєкт ми зробили в комплексі з повною заміною сантехніки на першому поверсі. Санвузли обладнані в тому числі і для людей з інвалідністю», – зазначив заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

photo_2024-02-04_13-32-08

Головний інженер КЗК «АРТТЕРИТОРІЯ» розповідає, що у приміщенні було замінено все: від стін до вимикачів та сантехніки.

photo_2024-02-04_13-32-04

Окрім того, під час інспекційного об’їзду черговий також перевірив драматичний молодіжний театр «Віримо!». Там як раз проходила репетиція однієї з найвідоміших вистав театру «Біла пошесть».

По сюжету п’єси на Землі починається пандемія, яка прийшла з Китаю. Вірус вражає людей від 45 років. І потім починається війна. Ця п’єса була написана в 1937 році, як бачимо вона дуже пророча. У пʼєсі задіяні всі актори, в театрі їх 20. Всі вони виконують декілька ролей, адже багато дійових осіб!

photo_2024-02-04_13-24-48-2

Черговий повідомляє, що у ході перевірки упевнився, що трупа має все необхідне для театральної діяльності. А також за дорученням міського голови за багаторічну плідну діяльність та високий професіоналізм Євген Хорошилов привітав колектив театру та вручив відповідну відзнаку.

«Біла пошесть» за мотивами п’єси Карела Чапека «Біла хвороба» – це унікальний твір, який дуже добре лягає в парадигму сьогоднішніх подій в Україні. Військові дії, цінності, агресія. Все це дуже якісно розкривається в цій виставі та аналізується. Вистава дуже успішна у Дніпрі, всі квитки розкуплено. Також заплановані гастролі з цією виставою, в тому числі і закордоном», – говорить черговий.

 

Тривають планиphoto_2024-02-04_13-24-49 на гастролі, як в Україні, так і за кордоном.

За матеріалами Наше Місто.