Три дибіла то є сила: політолог розкритикував законопроект "Слуг" про вбивство військових командирами

Напередодні, 24 травня, скандальний законопроект №7351 був відкликаний з парламенту після широкого розголосу у ЗМІ та соцмережах, однак наробив галасу, пише Горсовет. По-перше, ініціатива нардепів, згідно якої командирам надавалося право вбивати військових, що не виконали наказ, широко висвітлювалася у пропагандистьких пабліках та змі ворога, по-друге, такі ідеї деморалізують українську армію та родичів захисників. 

Авторів скандального законопроекту розкритикував журналіст та політолог Олександр Доній, який назвав "слуг", які таке витворили, не інакше як дебілами:

Сьогодні був відкликаний з Верховної Ради дебільний законопроект № 7351.
"Дебільний"-в розумінні поданий трьома дебілами.
Ви спитаєте чи можна чинних діячів від партії влади(бо всі троє належать до фракції "Слуга народу") називати "дебілами"?
Вважаю, можна називати "дебілами" тих депутатів, які є дебілами.
В даному випадку йде саме про трьох дебілів.
Суть проблеми:
Троє дебілів-депутатів вирішили,що українських військовослужбовців можуть вбивати не лише російські фашисти, а ще й українські командири.
Троє дебілів-депутатів ще 5 травня цього року подали дебільний законопроект, метою якого було внесення поправки в діючий закон України "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України".
В дебільному законопроекті трьома дебілами було запропоновано викреслити наявну норму "при цьому не заподіючи смерті військовослужбовцю" . Йде мова про ту норму Статуту внутрішньої служби ЗСУ, де розписана реакція і права командира на дії військовослужбовця " в умовах особливого періоду, зокрема в умовах воєнного стану чи бойової обстановки"(тобто, саме зараз-коли війна, коли на нас напала фашистська росія) , якщо командир вважає ,що дії військовослужбовця "підпадають під ознаки кримінального злочину".
Тобто, український командир на власний розсуд згідно дебільного законопроекту поданого трьома дебілами мав би право розстрілювати українських військовослужбовців.....
Без суду, без слідства....
Лише згідно ініціативи трьох дебілів... - пише він.

Автор посту наголошує, що такі ініціативи не посилюють дисципліну у війську, а навпаки, а також нагадує "трьом дебілам", що Україна - це не сталінський СРСР. Також він ставить риторичне питання:  Чи погодилися б три депутати-дебіли проходити військову службу у лавах ЗСУ не командирами, а солдатами після такого дебільного "нововведення" ?

Доній зазначає, що готовий перед законом довести, що означені автори законопроекту є дебілами, якщо депутати подадуть на нього до суду.

Раніше ми писали: У москві велика пожежа: горить давній храм (відео)