Тривожні новини з Азовського моря: у Приморському Посаді на зимівлю квартируються окупанти

MyCollages - 2022-10-18T143214.893

Як відомо, на сьогоднішній день Україна повністю позбавлена ​​доступу до Азовського моря. Російські війська окупували узбережжя і в Запорізькій, і Херсонській областях. І майже 8 місяців війни те населення курортних селищ, що залишилося на захоплених територіях, прожило відносно спокійно. Звісно, ​​колаборантів вистачає скрізь, і саме зрадники взяли до рук владу в усіх населених пунктах. Але ж живої сили ворога на курортах тривалий час не було. І ось з'явились. Точніше, заявились і кажуть, що будуть зимуватимуть. Місцеві жителі сіл Приморський Посад та Атманай Мелітопольського району розповідають, що сотні рашистів квартируються на зиму на базах відпочинку та у приватних будинках, передає Gorsovet з посиланням на primposad.com.

Атманай – звичайне українське село на тисячу мешканців, яке знаходиться на великій відстані від цивілізації. Сюди з Мелітополя потрібно діставатися не менше ніж годину. Це не курортне селище, хоча Атманай цілком міг би претендувати на оазис зеленого туризму, адже знаходиться на березі Утлюцького лиману. Крім того, має багату історію, пов'язану з французьким купцем Луї Анрі Філібером. Сюди навіть розробляли спеціальний туристичний маршрут.

Очевидно, окупанти й обрали село, враховуючи його віддаленість від лінії фронту, але водночас близькість до моря. Щоправда, готелів тут немає, тож вони заселяються до будинків людей, які виїхали. Або ж шукають тих, хто готовий співпрацювати з ними.

У Приморському Посаді, звичайно, ситуація з рівнем комфорту зовсім інша. Це невелике курортне селище, добре відоме серед українців. Тут в основному відпочивали сім'ї з маленькими дітьми, а також ті, хто віддає перевагу тихій спокійній відпустці без шуму дискотек та кафе.

У той же час, останніми роками Приморський Посад дуже активно розвивався щодо будівництва нових баз відпочинку. Також ремонтувалися санаторії та пансіонати, які довгий час стояли занедбаними, але отримали нових власників та ремонти.

Жителі Приморського Посаду повідомляють, що зараз росіяни приїхали в село і активно збирають інформацію щодо кількості ліжко-місць на базах відпочинку. Збираються поселити щонайменше сто осіб. Люди в шоці – таке сусідство викликає у них паніку та страх.