У Дніпрі була проведена перевірка роботи котельні, яка забезпечує опалення будинків у Чечелівському та Шевченківському районах

photo_2024-03-29_14-17-31

Сьогодні в рамках чергування Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго» та на сьогодні черговий по місту проінспектував роботу котельні та відновлення ізоляції труб. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Міжсезоння – активна пора для комунальників, оскільки після завершення опалювального сезону, тепловики одразу розпочинають підготовку до наступного. Однією з вагомих і надважливих робіт в підготовчих заходах є гідравлічні випробування теплових мереж на міцність і щільність, а також технічне обслуговування устаткування.

Так, першим етапом є чищення котлів від нальоту та нагару. Це допоможе підтримувати його оптимальну ефективність взимку, знижуючи витрати блакитного палива. Забруднення можуть призвести до пошкодження окремих компонентів, зокрема, теплообмінника і форсунок, а також стати причиною нестабільної роботи котла або потреби в серйозних ремонтних роботах.

«Гідравліку почнемо проводити з наступного тижня, та щоб не втрачати час почали обслуговування котельного обладнання. Сьогодні чистимо колектори одного котла. Ця процедура займає декілька днів, а на наступному тижні теж саме чекає і другий котел. Потім покращимо роботу системи хімводоочищення (ХВО), що теж дуже важливо, адже це видалення шкідливих домішок з води за допомогою хімічних реагентів, яка надходить в котел», – доповів під час інспектування майстер теплової дільниці №2 Сергій Музика.
Загалом під час проходження опалювального сезону комунальники аналізують стан обладнання, фіксують адреси, де траплялись аварії. А по завершенню сезону одразу розпочинають підготовку до нового.

«Будемо замінювати аварійні мережі, відновлювати ізоляцію, ремонтувати котли і насоси, встановлювати генератори, бо ворог не припиняє обстріли енергетичних об’єктів. Вдячний фахівцям за їх стійкість та відданість справі! Попри важкі часи, вони на своїх робочих місцях і роблять свою справу », – резюмував черговий по місту.
Окрім того, черговий по місту перевірив, як проходять роботи з відновлення ізоляції труб по вул. Запорізьке Шосе, 2а-4.

Користуючись сприятливими погодними умовами фахівці КП “Теплоенерго” вже розпочали такі роботи. Наразі комунальники працюють планомірно по всьому місту.

Відпрацьовуються скарги, які надходять до підприємства, Контакт-центру, Громадської ради. Сучасне покриття ізоляційного шару більш стійке до негативних чинників навколишнього середовища.

«Сьогодні проінспектував локацію в районі будинків №2а-4 по вул. Запорізьке Шосе. Тут розташована траса надземного прокладання, обсяг робіт понад пів кілометра, бригада працює в активному темпі від вчора та сьогодні вже планують завершити. Був приємно вражений, що перехожі мешканці дякують за утеплення» – підсумував Андрій Клименко.

За матеріалами Наше Місто.