У Дніпрі через заощадження електроенергії поменшає трамваїв і тролейбусів на маршрутах

1200 транспорт автобус трамвай троллейбус

З п'ятниці, 21 жовтня, у Дніпрі на міських маршрутах зменшиться кількість трамваїв та тролейбусів. Ця вимушена міра впроваджується через тотальне заощадження електроенергії, повідомляє Gorsovet.

Через надскладну ситуацію в енергетичній галузі України, обумовлену воєнними злочинами країни-терористки, Дніпро долучився до заощадження споживання електроенергії. Відповідно до протоколу № 38 від 20.10.2022 р. Дніпропетровської регіональної комісії з питань ТЕБ і НС комунальне підприємство «Дніпровський електротранспорт» вимушене з 21 жовтня зменшити кількість рухомого складу на трамвайних та тролейбусних маршрутах на загальну кількість 20 одиниць. Про це повідомили у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури міської ради, йдеться у повідомленні Дніпровської міськради.

Які скорочення відбудуться:

  • трамваї № 1, № 5 та № 9 - зменшення по 1 одиниці
  • № 11 та № 15 - зменшення по 3 одиниці
  • тролейбуси № 1, 2, 3, 5, 6, 8, 12, 16, 17, 20 та 21 - зменшення по 1 одиниці

Також повідомляється, що ці маршрути працюватимуть в оперативному режимі, без додержання звичайного розкладу руху. До виправлення дефіциту електроенергії у вагонах трамваїв і тролейбусів не працюватиме опалення.

Окрім того, від завтра, 21 жовтня, станція метро "Заводська" буде зачинена. Поїзди на станції не зупинятимуться. Її відкриватимуть для мешканців виключно під час повітряних тривог як сховище. Також на одну одиницю рухомого складу зменшать і вагони у метро - з незначним збільшенням інтервалу руху, додають у департаменті, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Дніпрі закликали підприємців та містян заощаджувати електроенергію.