У Дніпрі черговий по місту проінспектував роботу станції аерації

photo_2023-12-12_17-59-27

У Дніпрі каналізаційні стічні води перед скидом у річки проходять комплексне очищення, щоб уникнути забруднення міських водойм. У місті функціонують три очисні станції, одна з яких знаходиться на лівобережжі. Процес очищення включає кілька етапів, від механічного до біологічного, з подальшим знезараженням води перед поверненням її у річку Самара. Для перевірки роботи очисної станції черговий по місту, Юрій Гамазинський, відвідав підприємство та провів інспекцію.

«Якість вхідної та очищеної води контролює лабораторія, яка щодня забирає проби за основними показниками. Роботу станції забезпечують черговий та ремонтний персонал, а також необхідне обладнання і матеріали для обслуговування. У разі відключення світла станція може працювати автономно завдяки трьом генераторам потужністю 388, 260 та 364 кВт», – пояснив Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал».

Другою точкою інспекції для чергового був пункт незламності, розташований в укритті КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» за адресою просп. Слобожанський, 36. Ірина Луканова, заступниця директора палацу, доповіла про стан цього пункту та укриття.

«Наше укриття призначене для 120 осіб і працює цілодобово. Воно обладнане двома виходами, санвузлом, запасами їжі та води, wi-fi, кімнатою матері та дитини, а також зоною для тварин. Генератор, подовжувач, аптечка, електрочайник, обігрівач та дитячий куточок забезпечують неперервну роботу сховища та пункту незламності», – додала Ірина Луканова.