У Дніпрі цілодобово працює Реперфузійний центр для пацієнтів з інфарктом міокарда

infarkt_miokarda_obmal_chasu_na_poriatunok_zhyttia

У Дніпрі працює унікальний Реперфузійний центр для пацієнтів з інфарктом міокарда. Тут негайно, якісно і цілодобово допомагають побороти серцевий напад.  Протягом десяти хвилин після надходження пацієнта, його оглядають відповідні спеціалісти та приймають рішення про подальшу тактику лікування.

Перше в Україні спеціалізоване інфарктне відділення відкрили в Дніпрі півстоліття назад, три роки тому його оновили та активно запустили в роботу. Сюди завезли та встановили інноваційне обладнання, яке дозволяє лікувати серцевий напад у короткі терміни. У тому числі – сучасний рентген – операційну з ангіографом. Цей апарат складається зі столу, на який кладуть пацієнта та арки з вмонтованим рентген-випромінювачем. Ця арка здатна повертатися, аби подивитися серце під різними кутами.

За процесом на операційному столі уважно стежить лікар – анестезіолог.

На спеціальному моніторі він контролює показники життєдіяльності організму пацієнта: тиск, ритм серця, забезпечення киснем та несе повну відповідальність за його загальний стан.

За час роботи реперфузійного центру лікарі зробили тисячі інтервенційних втручань: а це означає, що пацієнти, які перенесли інфаркт міокарда отримали можливість повернутися до повноцінного життя. А багатьом, завдяки вчасно проведеній коронарографії і стентуванню вдалося його попередити. Лікарі пояснюють, інтервенційний метод лікування інфаркту скоротив термін госпіталізації пацієнтів за рахунок швидкого відновлення організму, зменшив летальність серед хворих та показав успішне лікування складних випадків.

Детальніше в нашому сюжеті.

 

За матеріалами Наше Місто.