У Дніпрі цьогоріч відремонтували колектори зливової каналізації на 21 локації

o_1hhhpa3l0188r125o18l217ap1nqd24

У Дніпрі вживають комплексний підхід для подолання проблеми з підтопленням, який включає відновлення колекторів та очищення дощоприймальних мереж. З початку поточного року було проведено ремонт зливової каналізації на 21 локації, а також здійснено очищення 3 653 дощових колодязів, 1 199 оглядових колодязів, 14,8 км труб дощових колекторів, випускних частин зливових мереж та відкритих русел водостоків завдовжки 9,5 км.

Заступник начальника КП «УРЕА» Михайло Ступак на виїзній пресконференції 13 грудня розповів, що ремонт зливової каналізації проводився як на окремих об'єктах, так і в співпраці з дорожніми службами, які виконували асфальтування доріг. При цьому акцент робіт з ремонту та очищення дощоприймальної мережі був зроблений на поліпшенні системи водовідведення для уникнення підтоплень у міських територіях.

Найбільший об'єкт ремонту колектору цього року – в районі бульвару Слави на вулиці Набережній Перемоги. Старий колектор, збудований ще в радянські часи, не відповідав потребам водовідведення для житлових масивів Перемога-4, 6, Сокіл та прилеглих вулиць. Нові паралельні колектори завдовжки 195 метрів і діаметром 5,5 на 2 метри були встановлені для полегшення експлуатації, дозволяючи перекрити один колектор для його обслуговування. Роботи на цій ділянці вже на 98% завершено, планується їх завершити наступного тижня. У наступному році також заплановано ремонт ще одного колектору вздовж вулиці Набережної Перемоги.

Головна спеціалістка відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників ДМР Валерія Лукомець надіється, що ці роботи дозволять вирішити проблему з водовідведенням на вказаній території.

Місцевий мешканець Антон Батура висловив позитивну оцінку ремонту колектору, зазначаючи, що це допоможе вирішити проблему з водовідведенням та уникнути утворення калюж під час сильних злив.