У Дніпрі для переселенців організували екскурсію до музею зоології ДНУ ім. О. Гончара (Фото)

екс1

У Дніпрі для внутрішньо переміщених осіб провели екскурсію музеєм зоології Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, який нараховує понад 1 800 експонатів, повідомляє Горсовет з посиланням на ДніпроTV.

екс2

Це вже третя організована екскурсія для переселенців. Волонтерська діяльність департаменту екологічної політики міської ради тісно пов’язана з університетом ім. О. Гончара, оскільки на його базі є багато місць, які було б цікаво відвідувати переселенцям. Зокрема, вже була екскурсія і до ботанічного саду університету. Водночас департамент налаштований розвивати у місті екологічний туризм, показуючи мешканцям, гостям, що Дніпро — не лише промислове місто, а й з гарною природою. Також у планах — організувати ще й екскурсію до акваріуму університету, — сказав інспектор з охорони навколишнього середовища КП «Екополіс» Богдан Піщанський. 

екс3

Зі свого боку, доктор біологічних наук, начальник відділу природоохоронних заходів департаменту екологічної політики міської ради Олексій Міхєєв зазначив:

екс4

Війна — агресивний фактор, який впливає на екологічне середовище. Тому спільно з університетом ім. О. Гончара, науковцями, громадськістю, екологами об’єднуємо зусилля для збереження нашого екологічного середовища.

Нині обговорюємо співпрацю з університетом ім. О. Гончара в об’єднанні волонтерських зусиль у допомозі переселенцям, а також розробці та реалізації спільних наукових та освітніх програм, проведенні моніторингових досліджень у різних екосистемах. Усе це плануємо оформити у підписаний меморандум. 

За словами проректора з наукової роботи Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Олега Маренкова, зоологічний музей — унікальний об’єкт, який є історичною пам’яткою як нашого міста, так і навчального закладу зокрема:

Тут є старовинні експонати, яким понад сто років й ті, що не мають аналогів в Україні. Загалом залюбки знайомимо переселенців із такими цікавими і пізнавальними місцями нашого університету, колекціями, науковим надбанням. Впевнений, це неабияк сприяє адаптації, психологічному розвантаженню людей.


 екс

Докладніше - у відео:

 

Нагадаємо, раніше ми писали Гуманітарна допомога: у Дніпрі підопічним міського терцентру надають продуктові набори. Йдеться про продуктові набори. Левову частину харчів отримав і Дніпровський міський територіальний центр, який роздає їх своїм підопічним. Із наданих продуктів було сформовано понад 10 тис. наборів, з них більше половини вже видано