У Дніпрі до Всеукраїнського дня бібліотек відзначили кращих фахівців цієї галузі

библ.JPG

У Дніпрі відзначили кращих фахівців до Всеукраїнського дня бібліотек. В центральній міській бібліотеці зібралося близько 20 працівників бібліотек міста.

лого ГУМ ПОЛИТИКА.jpg

«Всеукраїнський день бібліотек відзначається указом Президента з 1998 року. Ми не могли залишитися осторонь цього свята. У місті існує потужна система публічних бібліотек. Так, лише міських комунальних бібліотек у Дніпрі 53 філії, де працюють понад 300 фахівців. Загалом за рік міські бібліотеки відвідують 100 тисяч читачів. Філії розміщені в кожному районі міста. Бібліотека – це вже не просто заклад для читання, а місце для спілкування за допомогою оновлених технологій. Сучасна бібліотека – це соціокультурний простір, де збираються люди для підвищення знань», - розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Професія бібліотекаря з часом змінюється і стає більш сучасною. Їх діяльність направлена на популяризацію читання. Кожен день працівники міських закладів виконують просвітницьку функцію.

библ1.JPG

Галину Лугову, яка працює в дитячій бібліотеці п’ять років вражає трансформація професії:

«Типовий портрет бібліотекаря вже залишився далеко позаду. Ми кожен день використовуємо нові методики в роботі. Я особисто веду групу по навчанню англійській мові, і для цього я сама паралельно навчаюсь. Мене тішить, що професія змінюється, бо саме так вона продовжує жити».

Наталя Борисова працює вже шість років і вважає, що бібліотеки міста покращуються:

«Наразі змінюватися нам допомагають програми міста, наприклад «Бюджет участі». Ми вже виграли два проєкти і хочемо і в цьому році перемогти ще з одним. Це нам допомагає робити з бібліотеки соціокультурний центр. Саме це дозволяє відходити від звичної думки про бібліотеку. Таким чином, ми заохочуємо ходити до бібліотеки, бо у нас цікаво».

библ2.JPG

Гліб Мунтян – студент і на волонтерських засадах допомагає бібліотеці:

«Це бібліотека, в якій я виріс, і вона мені все дала. Після цього зрозумів, що їй необхідно допомагати. Наразі у мене така можливість є. Я створив три проєкти для «Бюджету участі», і два з них вже перемогли. За допомогою останніх реалізуються потреби бібліотеки в безкоштовному інтернеті, сучасних комп'ютерах, телевізорі, кімнаті для знімання відеоконтенту та навчання в ній дітей. До того ж я веду профілі у соціальних мережах бібліотеки».