У Дніпрі електротранспорт заощаджує 30% електроенергії

elektro8

Дніпро активно розвиває електротранспорт, роблячи ставку на його енергоефективність та екологічність. Місто володіє значним парком тролейбусів та трамваїв, серед яких велика частина відповідає сучасним стандартам економії електроенергії. Про це пише “Наше місто”. 

 
За останні роки Дніпро зробив значний крок у розвитку електротранспорту. Десятиріччя тому дніпровські тролейбуси та трамваї були майже у занепаді. Ситуація поступово покращувалася з 2015 року, коли у Дніпрі почали реалізацію програми оновлення муніципального електротранспорту. Відкрилося багато нових тролейбусних маршрутів – на житлові масиви Парус, Сонячний, Придніпровський, Сокіл. Там люди вже десятки років чекали на муніципальний электротранспорт.

Заощаджують 30% електроенергії

Зараз парк тролейбусів у Дніпрі вважається одним з найкращих в Україні. Він налічує 185 одиниці рухомого складу, серед яких 96 – це енергоефективні низькопідлогові моделі, придбані після 2015 року. Вони рухаються плавно та тихо, пасажири це відчувають. Завдяки низькій підлозі у салон тролейбуса легко потрапляють мами з дитячими візочками. А відкидний пандус робить можливими посадку та висадку пасажирів в інвалідних візках.

elektro11

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.