У Дніпрі фахівці оновлюють дерева у парку Глоби

дер1

У Дніпрі комунальники почали омолоджувати старі дерева у парку Глоби. Фахівці обрізають на них аварійні гілки. Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Також триває планове видалення сухих, аварійних та пошкоджених дерев.

Навіть маючи зелене листя, дерева можуть бути аварійними та зламатися при буревії. В силу біологічних особливостей, дерево може мати зелену крону, та повністю вигнівший стовбур, що стоїть лише на корі“, - повідомили у КП “Дирекція територій і об’єктів рекреації”.

Доказом того стали старі верби, які зовні зелені, мали великі дупла та всередині були повністю трухляві. Співробітники КП показали фото зрізаного дерева.

Суховершинна тополя біля алеї, висотою близько 20 метрів - стояла лише на корі та будь-якої миті могла впасти. Адже суховершинність – ознака часткової загибелі коренів, і немає жодної гарантії, що таке дерево не впаде за різкого пориву вітру“, - додали у КП.

Незабаром буде видалено і сухі дерева, що стоять на галявинах в центральній частині парку - там, де навесні 2021 року понад місяць тривало затоплення грунтів, що привело до масової загибелі рослин. Всі роботи проходять у присутності профільних фахівців департаменту парків.

дердер3

Нагадаємо, в Петриківській громаді обладнали цех для сушіння овочів і фруктів.