У Дніпрі формується Координаційна рада з питань вищої освіти при міському голові

photo_2024-01-12_17-44-10

Мер Дніпра Борис Філатов запропонував створити Координаційну раду при міському голові, до якої увійдуть ректори та діячі 12 закладів вищої освіти Дніпра. Серед них будуть і володарі звання «Почесний громадянин Дніпра». Також до складу ради увійдуть представники профільних депутатських комісій та департаментів міськради, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Офіційно розпорядження про заснування ради підпишуть після врахування всіх пропозицій від ректорів.

photo_2024-01-12_17-44-12

Фото: Прес-служба міськради Дніпра


«У нас є зрозуміла координація з закладами вищої освіти, та нині ми вирішили дати їй більш інституційну основу. Хоча ЗВО не підпорядковуються місцевому самоврядуванню, та час від часу у них виникають проблеми, з розв’язанням яких допомагає саме місто», — наголосив Борис Філатов.
Він також додав, що такий формат буде ще одним прикладом ефективної співпраці з професійними середовищами. При міськраді вже діють Громадська рада, а також Педагогічна, Батьківська, Художня та Координаційна рада зоозахисних організацій.

Для закладів вищої освіти це буде додатковий інструмент взаємодії — від профорієнтаційної роботи та підвищення кваліфікації освітянського простору до підтримки в певних господарчих питаннях.

«Є великий резерв для впорядкування взаємовідносин — щоб ми були більш ефективні та корисні місту», — зауважив ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський.

За матеріалами ДніпроTV.