У Дніпрі функціонує мережа установ та організацій, що вже допомогли більш ніж 9 тис. людей

img_20231216_124025_761-900x675

Служби Дніпра, які допомагають постраждалим: мобільні бригади, денний центр з кризовою кімнатою, центр підтримки дітей і сімей «Мамине щастя» та цілодобовий телефон довіри.

Сьогодні, 16 грудня під час чергування по місту Дмитро Редька – заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР відвідав комунальний центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя».

«Поспілкувались щодо функціонування закладу, побачили обладнання центру, умови в яких постраждалі жінки можуть перебувати, як самі, так і з дітьми, можу сказати, що все є дуже сучасним. В центрі жінки отримують психологічну, соціальну, юридичну допомогу», – наголосив черговий по місту.

Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» – заклад тимчасового проживання для жінок, які перебувають у складних життєвих обставинах або постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Проживання та комплексну допомогу у Центрі соціальної підтримки дітей та сімей “Мамине щастя” в 2023 році отримали 74 особи, з них 39 дітей, що зазнали домашнього насильства.

Особа, що постраждала від домашнього насильства або насильства за ознакою статті може потрапити в центр соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» за викликом мобільної бригади, викликом поліції, або за зверненням про надання допомоги.

Центр має 2 відділення. Перше – розраховано на 40 осіб, друге – на 10. Дніпро єдине місто, де розмежують допомогу жінкам та жінкам з дітьми.

Центр соціальної підтримки дітей та сімей надає всі послуги, які передбачені законодавством. По-перше, це безпечне місце на умовах цілодобового перебування. Центр допомагає з харчуванням (як жінку, так і дитину), надає юридичні та консультативні послуги. Також це і соціальний супровід, коли  необхідне відновлення документів або оформлення всіх соціальних виплат, які жінка повинна отримувати від держави. Також в центрі є медична сестра, яка надає всі медичні послуги до приїзду швидкої.

Перший договір на перебування в закладі підписується на 3 місяці, потім може бути подовжено за результатами засідання мультидисциплінарної команди. Загалом термін перебування в центрі може сягати 9 місяців.

За матеріалами ДніпроТВ