«У Дніпрі контроль якості води проводять цілодобово», – завідувачка лабораторії

photo_2023-10-20_11-01-16 (3)

Для забезпечення якісної питної води в домівках мешканців Дніпра, лабораторний контроль за її якістю проводиться на насосно-фільтрувальних станціях Комунального підприємства "Дніпроводоканал" цілодобово.


«Перевіряємо на 37 показників якості. Беремо воду з річки Дніпро, потім вона у нас надходить на камеру змішування. Туди додаємо дозовано коагулянт, хлор, потім ця вода проходить відстійники, після – фільтри і йде в резервуари чистої води. На кожному з етапів вода проходить декілька точок контролю (усього цих етапів – сім, – ред.)», – розповіла завідувачка лабораторії Кайдацької насосно-фільтрувальної станції КП «Дніпроводоканал» Юлія Новаторська.


У Дніпрі також проводиться очищення та повторне використання вже використаної води мешканцями. Цей процес відбувається на станціях водовідведення, де вода пройшла нульовий етап очищення, після чого вона направляється на очисні споруди. Таким чином, у Дніпрі надають цілодобовий контроль якості питної води, оскільки ця послуга для мешканців має важливе значення.